Roditeljstvo

MAJKA SEDMORO DECE ŠOKIRALA JAVNOST: Evo kako ih odgaja, "njene metode su prestrašne i jezive"! (FOTO)

Blogerka Konstans Hal izazvala je burne reakcije na mrežama nakon što je otkrila na koji način brine obavlja svoje porodične obaveze.

12.06.2023 21:01

MAJKA SEDMORO DECE ŠOKIRALA JAVNOST: Evo kako ih odgaja, "njene metode su prestrašne i jezive"! (FOTO)
instagram-charlotehall-pritscreen

Roditeljstvo je veoma težak posao, možda i najteži od svih. I muškarac i žena moraju da budu spremni da se ostvare kao roditelji, ali svakako da najveći teret podnosi žena. Ona posle porođaja brine o svakom segmentu bebinog života i to od trenutka kada joj je spuste u naručje.

Idealan profil majke po ustaljenim standardima jeste da je stalno kod kuće, ili barem veći deo vremena, da je posvećena deci i porodici i da je neko na koga čitava porodica uvek može da se osloni. Ipak, s dolaskom novih trendova u svim segmentima života došlo je do promena i u shvatanju majčinstva i majke kao figure.

Primer majke koja se ne ponaša po standardnim pravilima jeste i jedna dama čiji su snimci postali viralni na društvenim mrežama i to zato što joj polazi za rukom da na nesvakidašnji način odgaja svoje sedmoro dece.

Ona je blogerka Konstans Hal koja često pratioce na društvenim mrežama oduševljava svojim bezbrižnim pristupom roditeljstvu i vaspitanju, a lavinu komentara izazvala je postom iz marta prošle godine u kom kaže da svaki dan u 19:30 ona prestaje da bude mama svoje sedmoro dece, i tako sve do jutra. Sve što deci u tom periodu treba, tvrdi ona, osim ukoliko nisu životno ugroženi, mogu i sami da urade.

- Nakon pola osam nisam više ničija mama, niti rob. Postajem žena koja im je donedavno brisala stražnjice, a sad je na telefonu i priča sa sestrom pijuckajući crno vino - rekla je blogerka.

Ako dete treba uveče negde da se odvede, ona im nije dostupna, osim ako ne odluče da joj nešto priznaju i otkriju pikanteriju. I kod brige o higijeni dece Halova je jednako ležerna, pa kaže da ih "ne sili da se tuširaju ili kupaju svako veče ako to ne žele".

- Taj deo večernje rutine često preskočimo - priznaje Halova i dodaje da deci najradije servira večeru "u piknik stilu" - svako sedi gde želi i jede se rukama. 

U mnogim je kulturama, navodi ta neobična mama, normalno da svi jedu rukama sa istog tanjira, a posebna metoda te blogerke odnosi se na slaganje dečje odeće, za koju ona koristi kante. 

- Svako dete ima svoju kantu u koju mu ubacim čistu odeću nakon pranja, a sami odlučuju hoće li sve složiti ili će ostaviti tako da se gužva. Biti dobra mama, supruga ili čovek ne znači provoditi večnost obavljajući dosadne kućne poslove - napisala je Halova u jednom od svojih viralnih postova, prenosi Miror.

Potpuno očekivano, njen način života je izazvao raznorazne komentare i reakcije, a najbrojniji su oni u kojima je ljudi kritikuju i ističu kako im "zanemarivanje dece u večernjim satima zvuči prestrašno i jezivo".     

BONUS VIDEO:

Komentari (0)