Roditeljstvo

NIKADA NIJE IŠLA NA ULTRAZVUK ILI URADILA BILO KOJE DRUGE TESTOVE: Evo koliko je dece rodila i na koji način, njeni stavovi će vas zapanjiti! (VIDEO)

Kejtlin Grim je mlada Britanka koja je ponovo trudna, a koja je otkrila da je samo tokom prvog porođaja imala lekara za čije je prisustvo "bespotrebno dala gotovo 6.000 evra".

27.02.2023 18:01

NIKADA NIJE IŠLA NA ULTRAZVUK ILI URADILA BILO KOJE DRUGE TESTOVE: Evo koliko je dece rodila i na koji način, njeni stavovi će vas zapanjiti! (VIDEO)
TikTok-the_herbalmama

Mnoge žene se u današnje vreme odlučuju da maltene svakodnevno prate tok trudnoće kada ostanu u drugom stanju. Redovne kontrole se podrazumevaju, a lekari ističu da nije neophodno neprestano trčati kod njih na bilo koju minimalnu promenu. S druge strane, postoje i one žene koje su rešile da se pridržavaju tradicionalnih načela, po logici održavanja trudnoće i porođaja koje su praktikovale neke prethodne generacije. Engleskinja Kejtlin Grim ima tek 23 godine i upravo je rodila svoje treće dete. Ta žena se sa prvim porodila prirodnim putem, ali uz prisustvo lekara i to je platila 5.670 evra. Prema njenim rečima, lekar nije bukvalno ništa uradio i njena beba je sasvim bezbedno došla na svet, tako da sada ne smatra da ginekolog uopšte treba da bude prisutan prilikom njenog porođaja.

- Mislim da sam bacila blizu 6.000 evra koji su mi bili preko potrebni kada sam rodila prvo dete. Kada sam ostala trudna s drugim, rešila sam da se porodim bez lekara, ali naravno bitno je da babica bude tu, ne možete se poroditi potpuno same. Ona je tu čisto da neke stvari ne krenu po zlu, tačnije za svaki slučaj. Bitno je da babica ima iskustva, mnogo će vam pomoći bilo koji njen savet - objašnjava ta žena, prenosi San.

@the_herbalmama Both of my babies have come so peacfully into the world, but especially my son and i chock it up to my peaceful birth. A small cry and then just wanting to snuggle and breastfeed #freebirther #freebirthbaby #peacefulbirth #homebirthmama #crunchymamatiktok #crunchymomsoftiktok #CapCut ♬ оригинальный звук - Car Musicline

 

 

Njen nalog na TikToku ima blizu 10.000 pratilaca.

- Budući da sam se porodila 2 puta i to kod kuće, za mene nije nepoznanica da se i treći put porodim u svom domu bez lekara. Biće tu babica, ali iskreno smatram da mi ovaj 3. put čak ni ona ne treba. Sve već znam. Odlučila sam se da se porodim u kućnom malom bazenu sa vodom, a babica je tu čisto za svaki slučaj. Prilikom porođaja sam sledila 3 saveta. Prvo, neophodno je da budete kompletno upućeni u celu priču, dakle edukujte se. U knjigama sve piše, iskoristite dragocene savete i naoružajte se literaturom i strpljenjem. Mnogo ima edukativnih knjiga koje će vam dobro doći. Druga stavka sa mog spiska jeste da ne slušate tuđa negativna iskustva i ne čitate o tome na internetu. Nema potrebe da se bespotrebno širi negativna energija. Na kraju, moj 3. savet jeste da saslušate sve pozitivne aspekte trudnoće i porođaja i da se isključivo naoružate pozitivnom energijom - predlaže ta hrabra žena.

@the_herbalmama Replying to @queenb7593 The media has made birth look like this traumatic, emergency medical event when it doesn't have to be! Our bodies are so amazing and when left undisturbed in a comfortable environment, it will do exactly what it was made to do, give birth. #homebirthmama #freebirth #crunchymomsoftiktok #holisticmama #peacefulbirth #homebirthtips ♬ original sound - Kaytlynn

Kejtlin ne samo da se 3 puta porodila kod kuće i to 2 puta bez lekara, već ona nikada nije otišla ni na jedan ultrazvuk, niti bilo koje ispitivanje krvi, urina i slično.

- Smatram da nema potrebe dodatno komplikovati stvari i bespotrebno nabijati stres i pritisak odlascima kod lekara i čekanjima. Podrazumeva se da se to odnosi na trudnoće koje nisu rizične. Nekada su žene ostajale trudne i rađale decu i to je bio sasvim prirodnan proces, da bi kasnije lekari sve dodatno iskoplikovali. Dete će naći svoj put da se rodi, to je sasvim normalan i prirodan proces, kakav je oduvek bio - objasnila je svoje iskustvo Grimova.

@the_herbalmama I always focus on eating a whole foods diet, rich in leafy greens and other vegetables, lots of fruit, rice, quinoa, legumes, and avocados. But I also know our food isn't what it use to be, so supplementing with herbs is crucial. Disclaimer: I am not a dr and am not giving medical advice, this Is just what works for me! #wholefoodsplantbased #healthypregnancy #holisticmama #freebirther #herbalremedies🌿🍂🍃💐 #veganpregnancy ♬ Pretty Girls Walk - Big Boss Vette

Ona je samo dodala da babica treba da bude tu, ukoliko bi trebalo da se pozove Hitna ili u slučaju bilo kakvog eventualnog problema. Takođe, u Velikoj Britaniji trudnice mogu da se porode u svom domu, ali svako novorođenče mora da se zavede u roku od 36 sati po rođenju kako bi se evidentiralo.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)