Roditeljstvo

RODILA JE TROJKE U 23. NEDELJI A PORAĐALA SE VIŠE OD 5 DANA: Uprkos lošim prognozama, mali heroji su pobedili (FOTO/VIDEO)

Kajli Dišejn je žena koja je u razmaku od skoro 6 dana na svet donela čak 3 bebe, lekari su smatrali da one nemaju gotovo nikakva šanse da prežive, a onda se desilo čudo!

12.02.2023 11:00

RODILA JE TROJKE U 23. NEDELJI A PORAĐALA SE VIŠE OD 5 DANA: Uprkos lošim prognozama, mali heroji su pobedili (FOTO/VIDEO)
Fejsbuk-The DeShane Triplets

Kajli i Brendon Dišejn godinama su pokušavali da dobiju bebu. Brendon je već imao ćerku, a par je usvojio i dečaka, ipak, Kajli je žudela za tim da ima i biološko dete. Tako su posle više neuspelih pokušaja začeća otišli na proces vantelesne oplodnje, gde je Kajli posle 4 godine najzad ostala trudna. Oduševljeni roditelji pohitali su na ultrazvuk gde im je rečeno da će dobiti blizance. Porodica koja je već bila kompletna se veoma obradovala novim članovima koji je trebalo da ugledaju svetlost dana početkom 2020. godine. Međutim, kada je Kajli otišla na sledeći ultrazvučni pregled, primećeno je da ova žena zapravo ne nosi blizance, već trojke i to dva sina i ćerku. Šanse da Kajli nosi trojke bile su 1,7 odsto i lekari su konstatovali da je gotovo nemoguće da ih iznese.

Malo je reći da je Kajli bila prestrašena kada joj je u 23. nedelji pukao vodenjak. Znala je da je prerano da bebe prežive i bila je ubeđena da će ih sve izgubiti. Dečak Kijan je rođen prvi sa 22 nedelje i 6 dana, a svetlost dana ugledao je 28. decembra 2019. godine. Težio je svega 600 grama. Punih 5 dana posle KIjana, 2. januara 2020. godine rođen je Deklan koji je imao 1,5 kg i bio je najteža beba od trojki. Sestrica Rouven rođena je nekoliko sati posle Deklana i imala je najmanju kilažu, svega 500 grama.

Istorija ne pamti sličan slučaj kada su trojke rođene u intervalu od skoro 6 dana, ne samo različitih dana i meseca, već i godine. Sve tri bebe nisu težile kao jedna prosečna beba i šanse da prežive bile su minimalne, ali čudo se ipak desilo. Njihova mama je to objasnila poput slučaja pčela.

- Neverovatno je da pčele mogu da lete. Njihovo telo je veliko, a krila premala, ukoliko bismo ih proučavali došli bi do rezulata da je nemoguće uopšte da one lete, međutim, pčelama niko nikada nije rekao da one ne bi mogle da lete. Zato su one pokušale i nikada nisu stale. Isti je sličaj sa mojim bebama. One nisu znale da su premale i da su šanse da prežive minimalne. Dišejn trojke nisu znale kakve su im prognoze, pa su uporno pokušavale da žive i napreduju, baš kao pčele, zato se to i desilo - objasnila je majka Kajli, a preneo portal Ginisov svetski rekord.

 

 

Trudnoća ove žene ni po čemu se nije razlikovala od drugih trudnoća, čak ju je dobro podnosila u početku.

- Nisam imala nikakvih simptoma, nikada se nisam razbolela, zapravo sam se osećala odlično. Volela sam da sam trudna jer sam toliko želela da budem trudna - odgovorila je Kajli.

Kada se Kijan rodio imao je svega 30 otkucaja srca u minutu, dok prosečno bebe imaju od 70 do 190 otkucaja srca i bile su male prognoze da će uopšte preživeti. On je rođen prirodnim putem, a hrabra Kajli nastavila je da se porađa i narednih 5-6 dana. Kada su rođeni Deklan i Rouven, njihove šanse su bile još manje. Za skoro 6 dana koliko je porođaj trajao Kajli je dobila temperaturu i infekciju i prognoze nisu bile optimističke.

 

 

Bebe je pratio niz izazova u bolnici, bolesti su se smenjivale, a neprestano su bili priključeni i na kiseonik. Ipak, posle nekoliko meseci čudo se desilo. Deklan je bio prvi koji je stigao kući i to 17. aprila. Sestrica Rouven mu se pridružila 2 nedelje kasnije, dok je Kijan u bolnici ostao najduže, puna 122 dana, ali je izašao 4. maja. Na opšte iznenađenje trojke su nastavile da napreduju kod kuće, a usvojeni brat, polusestra i roditelji su im na putu odrastanja pružili najveću moguću ljubav i podršku.

Trojke Dišej ušle su i u Ginisovu knjigu rekorda budući da su rođene u razmaku većem od čak 5 dana. Sada su veseli i nestašni trogodišanjaci koji uveseljavaju celu porodicu.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)