Odrasli

TINEJDŽERKA JE U TRUDNOĆI SAZNALA DA BOLUJE OD RAKA: Odbila je hemoterapiju kako bi uspela da rodi sina a onda su usledile užasne vesti (FOTO/VIDEO)

Brajana Rovling je sa svega 17 godina ostala trudna, a četiri meseca kasnije saopštena joj je stravična dijagnoza, morala je da bira između svog života i života svoje bebe.

11.02.2023 19:55

TINEJDŽERKA JE U TRUDNOĆI SAZNALA DA BOLUJE OD RAKA: Odbila je hemoterapiju kako bi uspela da rodi sina a onda su usledile užasne vesti (FOTO/VIDEO)
Prntscrn/YouTube

Majčinstvo je nešto čemu se većina žena raduje, čak i kada je krajnje neočekivano. Upravo to se dogodilo i tinejdžerki Brajani Rovling. Iako nije planirala da ostane trudna sa tek 17 godina, činjenica da će postati mlada mama samo ju je podstakla da na trenutak razmotri šta će sa svojim daljim životom, budući da je još bila u srednjoj školi. Ova devojka je prelomila i rešila da želi da rodi dete, iako je maštala o studiranju i uspešnoj karijeri. Pošto je saznala da će roditi sina, njenoj sreći nije bilo kraja, a onda je krajem četvrtog meseca stigla stravična dijagnoza.

Čest je slučaj da trudnice izube na kilaži, imaju mučnine i generalno se osećaju loše budući da telo prolazi kroz razne faze, ali detaljnijim ispitivanjima je utvrđeno da ova devojka boluje od retkog oblika leukemije. Leukemija je rak krvi i koštane srži. U trenutku kada leukemija nastane, koštana srž u organizmu počne da stvara nezrela bela krvna zrnca koja se nazivaju još i „blasti“ a ona bukvalno ne služe ničemu i u velikoj meri brojčano prevazilaze uobičajene ćelije koje sprečavaju njihov pravilan rad. Rezultat svega je da se pojavljuje veoma agresivan oblik raka koji kreće da se brzo širi.

 

 

Žene koje se susretnu pred izazovom majčinstva se odlučuju da li da se posvete detetu ili da odustanu od te ideje i nastave karijeru. Brajana je morala u trenutku da se odluči da li će da abortira dete i bori se za sopstveni život ili da odluči da ga rodi i tako sebi prepiše smrtnu presudu i izabrala je ovo drugo. Porodica ove devojke veoma je teško podnela njenu odluku, ali je poštovala njenu poslednju želju. Brajana je dala sve od sebe i prošla kroz agoniju u pravom smislu reči, ali je uspela da trudnoću privede kraju i da dočeka rođenje sina.

Ceo tim stručnjaka vodio je ne samo njenu trudnoću već i borbu za njen život. Oni su dali sve od sebe u pokušaju da spasu ne jedan, već dva života. Ipak, devojka je bivala sve slabija i pravo čudo je nastupilo kada je uspela da preživi carski rez i prvi put uzme sina u naručje. Trenutak kada je rodila sina Kajdena bio je ravan čudu, a ona nije imala drugih želja do da ga drži u naručju posle porođaja.

 

 

Brajana je tako dala sve od sebe kako bi rodila sina, ali usled komplikacija zbog leukemije koja je svakim danom bez terapije sve više napredovala došlo je do teške infekcije krvi i u Kajdenovom telu. Mama i beba su imali ukupno 12 dana, posle čega je mališan ipak preminuo. Malo je reći da je Brajana bila neutešna. Njena porodica je tek sada dala sve kako bi je spasla, budući da je ona tokom trudnoće odbijala da prima hemoterapiju ili bilo koji drugi vid lečenja.

Njen rođeni brat je želeo da joj bude donor koštane srži, sakupljena je i veoma skupa donacija kako bi ona otišla na lečenje, ali posle raka koji je već bio u poodmakloj fazi i trudnoće, za nju više nije bilo spasa. Jedina nada bio je eksperimentalni lek protiv raka koji je bio veoma skup i redak. Uz pomoć donacija, Brajana je dobila i taj lek, započela je da prima nekoliko doza u vidu injekcija, ali njeno telo dalje nije izdržalo. Svega nekoliko meseci posle gubitka sina i ona je preminula.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @greeneyedfoxx_

 

Njena porodica je se sećala kao prelepe devojke koja tek što je postala punoletna, a u roku od godinu dana otrkili su da će postati mama, da ima rak, a potom su izgubili i unuka i nju. Jedina nada im je bila ta što su Brajana i maleni Kajden posle svih muka konačno zajedno i što je ona više puta istakla da i kada bi znala da će Kajdena izubiti, dala bi sve na svetu samo da ga bar trenutak drži u naručju.

Brajanina borba nije bila uzaludna, ispitivanja u vezi sa leukemijom i traženja eksperimentalnih lekova su nastavljena od slučaja ove hrabre devojke. Javnost je sada mnogo više upućena na ovu retku bolest, a otpočelo je i finansiranje leukemije i ostalih specifičnih oblika raka, pogotovo kod mlađih ljudi.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Biljana

12.02.2023 12:47

O Boze kakva tuga... Neka ih sad andjeli zajedno cuvaju

Tanja

12.02.2023 14:18

Nije mi jasno zašto se žene koje sebe osude na smrt, a dete učine siročetom, nazivaju hrabrom! To je nerazumno i sebično. Imam slučaj u bliskoj okolini - po svaku cenu htela da rodi iako je imala tešku srčanu manu i umrla posle godinu dana. Otac našao drugu ženu i ima novu porodicu, dete odgajaju baba i tetka. Gde je tu sreća i za koga?