Roditeljstvo

DEVOJČICE SU UTRČALE DA VIDE BEBU KOJU JE RODILA NJIHOVA MAJKA: Usledio je vrisak, neverica pa plač, roditelji su bili u šoku! (FOTO/VIDEO)

Jedan porodični snimak dira pravo u srce svakog ko ga pogleda, a evo i zašto.

09.06.2023 18:01

DEVOJČICE SU UTRČALE DA VIDE BEBU KOJU JE RODILA NJIHOVA MAJKA: Usledio je vrisak,  neverica pa plač, roditelji su bili u šoku! (FOTO/VIDEO)
Instagram-printscreen-people

Dolazak trećeg deteta na svet, iako po mnogo čemu može podsećati na prvo ili drugo iskustvo, ipak je potpuno novo. Ono sa čime se majke i očevi suočavaju jeste reakcija prvog, a potom i drugog deteta na proširenje porodice. Nekada to nije prevelik izazov za roditelje jer deca lako prihvate dolazak brata ili sestre, ali u mnogim slučajevima i te kako ume da bude zahtevno privikavanje na ideju o novom članu porodice.

Treće dete se neki put dešava u kasnijim godinama. Nije redak slučaj da se bračni par u četrdesetim suoči sa činjenicom da i pored dvoje odrasle dece, žena kojoj je izostao ciklus zapravo nije ušla u menopauzu, već da je trudna. Tako najveći procenat parova reši da i pored ideje o četvoročlanoj porodici ipak prihvati njeno proširenje. Deca koja su već punoletna ili su tinejdžeri se tako suočavaju sa činjenicom da u dom stiže nova beba.

Ma koliko pojedina deca pokazivala nezainteresovanost ili čak revolt prema činjenici da njihovi roditelji treba da postanu mama i tata novorođenčeta, s druge strane pojedina jedva čekaju da im mali brat ili sestra prekrate dosadu. Devojčice su posebno zainteresovane za negovanje bebe, a jedan snimak koji to dokazuje je zato i postao viralan društvenim mrežama.

Na video-zapisu su prikazane dve devojčice tinejdžerke kako trčeći dolaze u bolničku sobu gde je njihova mama koja je upravo na svet donela bebu. Očigledno je da roditelji nisu želeli da im otkriju pol deteta, pa su njihove ćerke izgarale od želje da što pre saznaju da li je u pitanju dečak ili devojčica.

Odrasle ćerke su najpre oduševljeno krenule da diraju i maze bebicu, a kulminacija je usledila kada su domotale ćebence novorenčeta i pročitale njegov pol. U trenutku kada su shvatile da je u pitanju dečak obe su počele da vrište i plaču od sreće. Njihova želja da dobiju brata je bila toliko jaka da nisu mogle da veruju da su im se to zapravo i ostvarilo.

- One će biti najbolje sestre - stoji u opisu snimka.

Očekivano su usledile mnogobrojne reakcije. 

- Ovaj mališan će biti u sigurnim rukama -

- Sećam se koliko sam ja plakala kada sam saznala da sam dobila brata -

- Predivna porodica -

- Ovi roditelji su završili odličan posao! Ovako vaspitavši decu... -

- Svaka čast, trebalo bi više ovakvih porodica da postoji - glase samo neki od komentara na dirljiv porodični snimak. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)