Zanimljivosti

BOLEST I ALKOHOL SU JE UNIŠTILI! Ovako danas izgleda jedna od najlepših žena Holivuda koja je očarala i Majkla Daglasa!

Čuvena Ketlin Tarner (68) je svoj pad opisala u autobiografiji, želevši da podeli sa ljudima kako ne treba raditi u životu.

19.07.2022 15:00

BOLEST I ALKOHOL SU JE UNIŠTILI! Ovako danas izgleda jedna od najlepših žena Holivuda koja je očarala i Majkla Daglasa!
Printscreen Youtube

Američka glumica Ketlin Tarner (68) bila je jedna od najlepših i najuspešnijih holivudskih glumica. Svetsku slavu donela joj je uloga Džoun Vidler u čuvenim filmovima "Lov na zeleni dijamant" i "Dragulj sa Nila" u kojima joj je partner bio jedan od najboljih glumaca svih vremena, Majkl Daglas.

Nakon tih ostvarenja usledila je njena rola u legendarnom filmu "Čast Pricijevih", koje su hvalili mnogobrojni kritičari. Svoj zvezdani status potvrdila je u još jednom blokbasteru iz osamdesetih godina, "Rat Rouzovih", gde joj je partner ponovo bio Majkl Daglas.

A onda se njen svet bukvalno preko noći srušio kao kula od karata, što se isto tako brzo odrazilo i na njen fizički izgled, ali i na psihičko stanje.

Foto: Tanjug/AP

Ovako danas izgleda Ketlin Tarner 

Bolest i tračevi

Na vrhuncu karijere Ketlin se suočila sa ozbiljnim zdravstvenim problemima o kojima nije želela da govori. Nakon brojnih lekarskih pregleda i analiza dijagnostikovan joj je reumatoidni artritis. Doktori su predviđali da će se njeno stanje pogoršavati i da više neće moći da hoda.

- Reumatoidni artritis pojavio se u mojim kasnim tridesetima kada sam u Holivudu važila za jednu od najprivlačnijih dama. Najteže mi je bilo zbog toga što sam sopstveno samopouzdanje gradila na fizičkom izgledu - priznala je jednom prilikom lepa glumica.

Iako je imala tešku dijagnozu, rešila je da se ne predaje pa je počela da pije lekove kako bi sprečila pogoršanje zdravstvenog stanja. To je odmah ostavilo trag na njenom telu i počela je da se goji. Ipak, na početku joj to nije bilo važno jer je samo želela da ozdravi.

U međuvremenu su po Holivudu počele da kolaju glasine kako se odala alkoholu i to se odrazilo na njenu karijeru. Uloga za nju bilo je sve manje.

Printscreen Youtube

Danas bi retko ko prepoznao atraktivnu partnerku iz mnogih filmova Majkla Daglasa 

Dotakla dno

Zbog svega što joj se dešavalo ponestajalo joj je snage i volje za borbu, pa je u jednom trenutku utehu zaista pronašla u alkoholu. Kako je pre desetak godina opisala u svojoj autobiografiji, lekovi su joj pomutili razum zbog čega je posegla za čašicom. Što je više tonula u depresiju, to je više pila utapajući svoju tugu u alkoholu. Dno je dotakla 2002. kad se suočila sa zavisnošću i odlučila da stavi tačku na alkohol koji ju je uništavao. Otišla je na odvikavanje i punih 20 godina nije okusila ni kap alkohola.

Pakao koji je prošla sa bolešću je takođe podela u autobiografiji jer je, kako je rekla, želela da bude primer drugima kako ne treba raditi u životu.

Poslednju filmsku ulogu imala je ostvarenju "Glupan i tupan" 2014.  Karijera joj je ponovo krenula uzlaznom putanjom 2018. nakon dobijanja uloge u netfliksovoj humorističkoj seriji "Kominski metod" gde ponovo posle 40 godina glumi zajedno sa Majklom Daglasom.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)