Zanimljivosti

OD HEROJA DO NAJOMRAŽENIJEG GLUMCA KOGA KOLEGE NE PODNESE: Mel Gibson je dotakao DNO, pretio ženi ubistvom, a onda je SNIMLJEN šta radi pred POLICIJOM! (FOTO)

Od nekadašnjeg holivudskog lepotana nije ostalo ništa osim prodornih plavih očiju. Brojni skandali su mu uništili život i karijeru, a kolege zahtevaju da se stavi na listu nepoželjnih u Holivudu

06.07.2022 18:00

OD HEROJA DO NAJOMRAŽENIJEG GLUMCA KOGA KOLEGE NE PODNESE: Mel Gibson je dotakao DNO, pretio ženi ubistvom, a onda je SNIMLJEN šta radi pred POLICIJOM! (FOTO)
Printscreen Youtube/ Oficijalni trejler za film "Smrtonosno oružje"

Holivudski glumac i reditelj rodom iz Australije Mel Gibson (66) nekad je bio legenda bez koga se nije mogao zamisliti ni jedan blokbaster. Prodornih plavih očiju i dečačkim šarmom osvajao je publiku. Prvi je glumac u istoriji koji je daleke 1985. zaradio milion dolara i to za naslovnu ulogu u filmu „Pobesneli Maks 3“. Usledile su uloge u filmskoj franšizi „Smrtonosno oružje“ a svoj neverovatni uspeh zaokružio je Oskarom za najbolju režiju i najbolji film „Hrabro srce“ 1995. godine.

Međutim, poslednjih godina je potpuno nestao nakon niza skandala koji su mu potpuno uništili karijeru i brak.

Skandal za skandalom

Problemi u životu Mela Gibsona započeli su kad je uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju u Malibuu 2006. U policijskom transkriptu tokom njegovog saslušanja koji se pojavio u javnosti zabeležene su njegove antisemitske izjave, među kojima je i njegovo verovanje da su Jevreji krivi za sve ratove na svetu.

- Bio je to nesrećan slučaj. Bio sam besan, pijan i uhapšen. Snimljen sam nelegalno, to je uradio beskrupulozni policajac koji nikada nije kažnjen zbog toga. A onda je objavio snimak da bi zaradio novac. Pretpostavljam da nekome kao što sam ja nije dozvoljeno da doživi nervni slom. Mislim da zaista nije fer da jedna epizoda u policijskom autu posle 8 duplih tekila diktira nečiji rad, životna uverenja i sve ostalo – pravdao se godinama kasnije Gibson.

Njegovo pijančenje je dovelo i do kraha braka sa prvom suprugom Robin Gibson a par je 2009. potpisao razvod posle 26 godina braka i 7 dece.

Nove avanture i još dece

Nakon razvoda holivudski srcelomac ponašao se kao pušten s lanca. Još se mastilo na papiru za razvod nije ni osušilo a on je 2009. po osmi put postao otac devojčice Lucije. Ćerku mu je rodila ruska pijanistkinja Oksana Grigorijeva koja ga je samo godinu dana kasnije prijavila policiji zbog navodnog maltretiranja i nasilja u porodici.

Umesto da se primiri temperamentni Gibson je nastavio sa uvredama na račun LGBT populacije, pretio je Oksani smrću što je bio dodatni razlog da se nađena crnoj holivudskoj listi nepoželjnih. Od 2014. godine Gibson je u vezi s Rosalind Ros koja je 2018. rodila Gibsonovo deveto dete.

Printscreen Youtube/ Oficijalni trejler za film "Smrtonosno oružje"

Mel Gibson je trebalo da režira i glumi u petom nastavku filma "Smrtonosno oružje" ali su se kolege pobunile protiv njega

Sa trona u blato

Sa holivudskog trona karijera Mela Gibsona survala se u blato i praktično gotovo 2 decenije nije imao neki veći filmski uspeh. Od holivudskog lepotana nije ostalo ništa pa se  često može videti zapušten sa dugom sedom bradom i izboranim licem, jedino su ostale njegove prepoznatljive plave oči.

Od akcionog heroja koga su svi obožavali postao je najomraženija ličnost u Holivudu. Kad je najavio da će režirati i glumiti sa Denijem Gloverom u 5 nastavku „Smrtonosnog oružja“ usledio je novi šamar.

Glumac Džošua Maline uputio američkim medijima otvoreno pismo u kome je poručio da Gibson zbog svojih izjava treba da bude stavljen listu zabranjenih u Holivuda i da nema tih para zbog kojih bi pristao da radi s njim.

Gibson, koji je prilikom razvoda morao da ustupi polovinu svog novca prvoj ženi Robina, poslednjih godina prilično tavori kad je u pitanju novac a snimio je svega 5 trećerazrednih filmova od kojih je poslednji „Zločin u Holivudu“ detektivski triler koji je imao nezapaženu premijeru ove godine.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)