Zanimljivosti

MALTRETIRALI BOLESNOG BRUSA VILISA! Skandal, procurili stravični detalji sa seta!

Filmska scena ne izgleda uvek tako sjajno kao što se čini, a to najbolje potvrđuju najnovije tvrdnje o tome šta je čuveni glumac preživljavao poslednjih meseci pre nego što se povukao iz Holivuda.

02.07.2022 13:27

MALTRETIRALI BOLESNOG BRUSA VILISA! Skandal, procurili stravični detalji sa seta!
Tanjug/AP

Slavni glumac Brus Vilis, koji je nedavno čitav svet rastužio saopštenjem da je teško bolestan i da se zato oprašta od karijere, suočavao se sa stravičnim zlostavljanjima na setu, posebno tokom snimanja njegovog poslednjeg filma kada je već uveliko trpeo teške simptome opakog oboljenja. 

Reč je, podsetimo, o afaziji usled koje čuveni holivudski zavodnik postepeno gubi moć govora, a tek sada su procurili detalji o tome šta mu je producent Rendal Emet radio tokom snimanja, ne tolerišući tegobe koje su mučile glumca. Pritom, kako su preneli mnogobrojni portali, Emet je sve vreme znao da je Vilis bolestan, ali na to se nije obazirao.   

- Osim toga što mu se na teret stavlja maltretiranje žena, konzumiranje droge i vrbovanje glumica za uloge u zamenu za „druženje“ sa njima, on nažalost nije štedeo ni Vilisa pa ga je koristio, iako je znao da glumac ima zdravstveni problem - piše "Los Anđeles Tajms“.  

Tanjug/AP

Glumac je oboleo od afazije - poremećaja govora nastalog kao posledica moždanog oštećenja

Iživljavanje producenta je išlo do te mere da je od legendarnog glumca na snimanju filma "Ponoć u Svičgrasu" zahtevao da šutne vrata, što Vilisu nije polazilo za rukom. Nije pomoglo čak ni kada je tražio pomoć od drugih iz filmskog tima. Pošto je glumac bio zbunjen ne znajući svrhu svega, niti je znao šta treba da uradi, Rendel je otišao dalje te vređao zvezdu filma "Umri muški" kod svoje supuge, rijaliti zvezde Lale Kent. Tada joj je rekao kako on ne zna više ni ko je, ni šta je, niti pamti tekst koji treba da prezentuje.ž

"Los Anđeles Tajms“ navodi da su njegova samoživost i primitivizam, kao i nekolegijalnost i neprofesionalnost posebno dolazili do izražaja jer je Emet saradnju s Vilicom nazvao s.anjem. To je potvrdila i njegova asistentkinja Ana Šimanska.

- Kada bi mu bilo potrebno još novca, javno je govorio o snimanju još nekog s.anja s Brusom - ironično je otkrila ona. 

Iako te optužbe američki producent kategorično odbija, naglašavajući da nije znao da je Brus lošeg zdravstvenog stanja, postavlja se pitanje kako je to moguće ako su oni bili bliski prijatelji 15 godina. Emetova portparolka Seli Hofmajster je pritom izjavila kako je on ponosan na rad sa Vilicom tokom tih godina, kao i da je Brus na svim setovima uživao, igrao golf i išao na večere

- Da Brus nije želeo da bude tamo, ne bi ni bio. On je jedan od najvećih glumaca svih vremena i bio je tražen od strane više produkcijskih kuća do nedavnog penzionisanja. Rendel ga ubraja u svoje najbliže prijatelje - rekla je Hofmajsterova za "LA Tajms".

Među poslednjim filmovima u kojima se Brus Vilis pojavljuje, poput „Pogešno mesto“, Rendelova asistentkinja je rekla kako je glumac sve vreme imao pomoćnika na setu i da je bilo teško gledati ga u takvom stanju.

Brusov advokat Marti Singer je naveo da je njegov klijent uprkos dijagnozi nastavio da radi kao i mnogi drugi, koji su sa sličnim problemom sposobni da rade. Takođe, prema njegovim rečima, glumac je filmskim producentima doneo mnogo novca za vreme pandemije KOVIDA-19, ali da je na kraju rešio da njegovo stanje podrazumeva da treba da se povuče. 

Inače, u izjavi za "LA Tajms", Emeta je i bivša verenica optužila za pogrdne izjave na račun mnogih, pa i Vilisa, a on ih je okarakterisao kao lažne i kao deo klevetanja u procesu borbe za starateljstvo nad njihovom jednogodišnjom ćerkom.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)