Zanimljivosti

ZASTAJE DAH! BIJONSE gola na KONJU, a evo zašto su je povezali s junakinjom iz 12. veka!

Planetarno poznata pevačica izazvala je salve oduševljenja svojih fanova.

01.07.2022 17:00

ZASTAJE DAH! BIJONSE gola na KONJU, a evo zašto su je povezali s junakinjom iz 12. veka!
Tanjug/AP

Zgodna američka pevačica Bijonse, koja je tokom dvehiljaditih godina unela dosta toga novog u muzički pravac RnB, specifična je i po atraktivnom plesu u kom je isto tako veoma dobra. Zato se čini da će svojom pojavom i muzikom još dugo privlačiti pažnju ljudi na čitavoj planeti, kao što to čini i danas.

U vreme kada se pojavila stazu specifičnih muzičkih tonova, praćenih nastupima od kojih zastaje dah, već je utabala njena koleginica Dženifer Lopez, ali je Bijonse veoma brzo osvojila publiku koju je svaki put iznenađivala nečim novim. Kada ona stvara muziku i vizuelni efekti su zagarantovani.

Upravo to ona je dokazala i juče nakon dužeg vremena. Naime, na svom Instagramu je najavila 7. studijski album pozirajući gola na srebrnom konju. S odvažnošću i samopouzdanjem, koji joj nisu nimalo strani, ona je zajahala životinju napravljenu od materijala poput stakla i pokazala da fenomenalno izgleda i u 41. godini, jednako dobro kao i pre 20 godina kada se pojavila na svetskoj sceni. 

- Kreiranje ovog albuma omogućilo mi je da pronađem mesto za sanjarenje i da pronađem mesto za bekstvo od strašnog vremena za svet. To mi je omogućilo da se osećam slobodno i avanturistički u vremenu kada se malo šta menjalo. Da stvorim sigurno mesto, mesto u kom nema osuđivanja - napisala je Bijonse na poznatoj društvenoj mreži. 

Omot za novi album izlazi pod imenom "Renesansa" i odvažan je poput singla "Krajica Bej". Interesantno je da je pevačica odlulila da prvi put od 2011. ona pokaže lice na svom albumu. 

- Želim da se oslobodim od perfekcionizma i preteranog razmišljanja, a nadam se da ćete to moći i vi slušajući moju muziku na kojoj sam dugo radila. Snažno je i seksi - poručila je Bijonse. 

Mnogi fanovi su se složili da fotografija na kojoj Bijonse pozira podseća na čuvenu sliku „Ledi Godiva“  Džona Kolijera iz 1880/90 na kojoj je prikazana anglosaksonska plemkinja Ledi Godiva, supruga Leofrika. Ona je 12. veku naga prošetala na konju u znak protesta protiv planova njenog supruga da uvede oštre poreze građanima Koventrija u Engleskoj. On je, naime, pristao da svoju odluku povuke ukoliko ona to učini. Pošto je prihvatila izazov, da bi sačuvala dostojanstvo tražila je od građana da ostanu zatvoreni u kućama.

Iako Bijonse nigde nije spomenula pomenutu sliku, njena poruka i teme o kojima je govorila na Instagramu povezuju se upravo sa njom.  

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)