Zanimljivosti

Mračna tajna PRVOG filma ALIŠE SILVERSTON! Otkriveni šokantni detalji o nastanku ovog psihološkog trilera (VIDEO)

Filmska priča prati devojčicu od 14 godina koja pokušava da zavede duplo starijeg muškarca i kad je on odbije ona mu napravi pakao od života. Scenario je baziran na ličnom iskustvu reditelja Alena Šapira

05.07.2022 17:00

Mračna tajna PRVOG filma ALIŠE SILVERSTON!  Otkriveni šokantni detalji o nastanku ovog psihološkog trilera (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP

Ališa Silverston (45) u sam vrh holivudskih zvezda vinula se sa samo 16 godina. Debitovala je 1993. u mračnom psihološkom trileru Alana Šapira „Simpatija“ (The Crush). Međutim, malo je poznato da se iza snimanja filma o opsesivnoj devojčici koja sa 14 godina zaljubljuje u duplo starijeg muškarca krije mračna tajna. Mnogo godina kasnije nakon nastanka ovog ostvarenja na površinu su isplivali šokantni detalji o nastanku ovog dela.

Lično iskustvo

Ališija je prvi put na pozorišnu scenu stupila sa samo 3 godine u Londonu. Preslatka plavokosa devojčica ubrzo je postala dečji model. Kako je kasnije ispričala  dopalo joj se da radi i zarađuje, ali joj se nije sviđalo što su od nje tražili da samo hoda po pisti i ćuti.

- Valjda sam još tada imala previše jak karakter – rekla je ona.

Vrata Holivuda širom joj je otvorila uloga u kontroverznom filmu „Simpatija“. U ovom teškom psihološkom trileru ona u usta ljubi duplo starijeg muškarca koga glumi Keri Elves.

Ova scena je ocenjena kao jeziva i potpuno neprikladna čak i na filmskom platnu.

Po mišljenju pojedinih filmskih kritičara ovo ostvarenje je ocenjeno kao bolje čak i od blokbastera „ „Fatalna privlačnost“ sa Majkl Daglasom i Glen Klouz.

Naime, prema pisanju medija film „Simpatija“ zasnovan je na ličnom iskustvu samog reditelja Alena Šapira koji je ujedno bio i scenarista.

Tužba za reditelja

Film „Simpatija“ prati sudbinu novinara Nika Eliota koji dolazi u mali američki gradić po novinarskom zadatku. On iznajmljuje kuću i ubrzo počinje da mu se nabacuje vlasnikova ćerka Darijan Forester. Ona na sve načine pokušava da zavede duplo starijeg muškarca i nakon što je on odbije zbog ljubavi sa fotografkinjom Ejmi, Darijan pretvara njegov život u pakao.

Zbog problematične teme mnogi holivudski producenti odbili su da finansiraju Šapirov film za koji je on jedva uspeo da prikupi sredstva. Nakon što se film pojavio u bioskopu na adresu reditelja stigla je tužba od Darijan jer je u filmu koristio njeno pravo ime. Zbog toga je Šapiro bio primoran da za televizijsko prikazivanje ovog filma njeno ime promeni u Adrian.

Film je zaradio 13, 6 miliona dolara na blagajnama i danas se smatra za jedan od prvih klasika iz žanra psihološkog trilera.

Ališa Silverston dobro je iskoristila ovu ulogu i nakon filma „Simpatija“ njena filmska karijera munjevito je krenula uzlaznom putanjom. Usledio je filmski hit „Otkačena plavuša“ kao i rola u čuvenoj franšizi o Betmenu i to u filmu „Betmen i Robin“.    

Pogledajte trejler za film "Simpatija.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)