Odrasli

Dr Vojislav Perišić je uz jedan NAPITAK očistio JETRU i potpuno prestao da pije alkohol!

Gastroenterolog otkriva jednostavne prirodne metode za detoksikaciju jetre

Slika Autora
byAna Đelić

24.10.2025 13:15

Dr Vojislav Perišić je uz jedan NAPITAK očistio JETRU i potpuno prestao da pije alkohol!
Printskrin Jutjub/ shutterstock_New Africa

Jetra je jedan od najvažnijih organa u našem telu, svakodnevno filtrira toksine, razgrađuje lekove i alkohol, proizvodi enzime i žuč potrebnu za varenje masti. Bez zdrave jetre, telo bi brzo bilo preopterećeno otrovnim supstancama, a imuni sistem oslabljen. Iako ovaj organ ima sposobnost regeneracije, prekomerna konzumacija alkohola, nezdrava ishrana, stres i dugotrajna upotreba lekova mogu ozbiljno ugroziti njegovu funkciju.

Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić ističe da je moguće efikasno očistiti i ojačati jetru prirodnim metodama, pre svega pažljivim pristupom ishrani i upotrebom određenih namirnica.

Surutka, prema njegovim rečima, čisti jetru, ali se ne sme koristiti dok se alkohol još konzumira.

- Ne može da se gleda dno čaše i da se pije surutka - upozorava dr Perišić, jasno naglašavajući da detoksikacija i alkohol ne idu zajedno.

youtube/printscreen- K1 Televizija

Gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić

Takođe surutka nije najbolja opcija za sve, a pojedinci bi trebalo da ograniče njen unos, ma koliko zdrava bila.

- Oni koji imaju bolesti bubrega ili hipertenziju ne smeju da unose velike količine surutke. Dva puta dnevno po 200 mililitara je dovoljno, ali svakako proverite sa lekarom - savetuje profesor.

Govoreći iz ličnog iskustva, dr Perišić otkriva koliko alkohol može da naruši funkciju jetre.

- Kada sam morao da prekinem sa alkoholom, imao sam abdominalnu katastrofu. Oporavio sam se za šest meseci. Pokušao sam ponovo malo da pijuckam, ali ne ide. Šest meseci me je odvojilo od euforijskih efekata etanola. Sada mogu povremeno da popijem samo neko tanko crno vino - objašnjava dr Perišić.

shutterstock.com/Korneeva Kristina

Surutka je najbolja za detoks jetre

Prema profesoru, ključ za zdravu jetru je u kombinaciji pažljive ishrane, dovoljnog unosa tečnosti i blagotvornih namirnica. Njegova preporuka je surutka dva puta dnevno po 200 ml, izbegavanje alkohola i štetnih lekova, balansirana ishrana bogata svežim povrćem, voćem, integralnim žitaricama i zdravim mastima, kao i redovna fizička aktivnost koja podržava cirkulaciju i detoksikaciju, a uz sve to i pravilan unos vode.

- Osluškujte svoje telo i brinite o ovom važnom organu, jer njegova snaga znači dug i zdrav život - zaključuje prof. dr Vojislav Perišić koliko je bitna zdrava jetra.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)