Tetka Saveta

PRLJAVA VAM JE GUMA NA VEŠ MAŠINI, VENECIJANERI I WC ŠOLJA: Ovi trikovi će vas raspametiti, kuća će blistati nikad lakše i nikad brže!

Ovaj snimak je na TikTok sakupio milionske preglede i to s dobrim razlogom.

06.04.2023 10:01

PRLJAVA VAM JE GUMA NA VEŠ MAŠINI, VENECIJANERI I WC ŠOLJA: Ovi trikovi će vas raspametiti, kuća će blistati nikad lakše i nikad brže!
Shutterstock, Printscreen/TikTok/organizedandsimplified4u

Posao domaćice je prilično nezahvalan i oni koji ne borave veći deo dana u kući najčešće nemaju predstavu šta on sve podrazumeva. Iako muškrci misle da posao uglvnom završe kućni aparati činjenica je da se i oko njih žene moraju pomučiti. Nakon izvesnog vremena korišćenja, kako usisivača, veš mašine, tako i dugih kućnih aparata, oni se moraju očistiti, što je dodatni posao koji, pritom, nije nimalo lak. 

Iako će mnoge domaćice posegnuti za nekim skupljim sredstvom ili zvati stručno lice kako bi im očistili veš mašinu, naročito gumu gde se prljavština najviše sakuplja, činjenica je da to možete odraditi sami u kućnoj varijanti daleko jeftinije i brže. 

A evo o čemu se radi. 

Printscreen/TikTok/organizedandsimplified4u

Veš mašina se može očistiti vrlo jednostavno i to pomoću dva sastojka iz kuhinje 

U snimku koji se pojavio na TikToku korisnica Džen Vatson tvrdi kako je dovoljno unutar gume veš mašine sipati malo praška za pecivo i malo sirćeta, a zatim uključiti aparat kako bi isprala svu nečistoću

Drugi trik koji je Tiktokerka podelila podrazumeva osvežavanje WC šolje. Ona je, naime, uzela pastu za zube na kojoj je probušila nekoliko rupica i koju je zatim ubacila u vodokotlić. Kada je pustila vodu stvorila se penušava smesa unutar šolje, poput klasičnog osveživača samo mnogo efikasniji. 

Njeni jednostavni trikovi za higijenu kuće nisu se zaustavili na tome pa je odlučila da iskoristi sunđer za sudove u druge svrhe. Kroz njega je provukla češalj sa širokim razmacima između bodlji i po njemu se orijentisala kako bi makazama isekla jednu stranu sunđera na jednake delove. Njega je potom iskoristila za čišćenje venecijanera.

Na kraju, da bi sprečili zapušavanje odvoda dlakama, najčešće u kadi, možete uzeti gumenu kapicu za plivanje i iseći je po sredini. Potom se na njoj može napraviti nekoliko rupaca i zalepiti na odvod. Dlake će se skupljale unutar gume koja se kasnije lako može istresti u kantu. 

Dženin video-zapis izazvao je oduševljenje na društvenim mrežama. 

- Ja koja mislim da ne trošim sirće u veš mašini -

- Stvari koje naučiš na TikToku... -

- Svi trikovi mi se sviđaju, ali bih probala samo ovaj sa toaletom -

- Sviđa mi se ovo sa sirćetom i praškom za pecivo - komentarisali su korisnici mreže.

Mnogi su se pitali da li radi trik sa pastom u vodokotliću, a neki od korisnika su potvdili efikanost jer su istu metodu isprobali rekavši da je najbolje od svega što je ona potpuno bezbedna.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)