Pevačica Ana Bekuta oduvek je važila za damu koja neguje zdrav način života, ali i praktičnost kada je ishrana u pitanju. Iako često nastupa i putuje, ne odustaje od domaće hrane i tvrdi da i uz mali budžet može da se ruča kvalitetno.
Priznaje da voli jela koja su jednostavna, a hranljiva i kaže da joj upravo ovakvi obroci pomažu da održi liniju i energiju tokom brojnih nastupa. U više navrata naglasila je da joj promene u ishrani prijaju, te da su rezultati zdravstvenih analiza nakon toga bili odlični.
Tokom jednog gostovanja otkrila je recept koji je, kako kaže, spas za sve zaposlene žene, koje nemaju mnogo vremena, a žele da pripreme hranljiv i ukusan ručak.
ST/D. Kadić

Za ovaj obrok potrebno je oko 500 dinara, a količina je dovoljna i za tri dana.
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 2 kašike brašna
- pirinač
- 2 kašike ulja
- umućeno jaje
- so, mešavina začina i biber
- čaša vode
Priprema:
Najpre obarite pirinač. U većoj posudi sjedinite mleveno meso, brašno, pirinač, ulje, jaje, začine i vodu. Smesu dobro izmešajte i rukama oblikujte šnicle. Pržite ih nekoliko minuta u dobro zagrejanom ulju, dok ne postanu zlatne.
Bekuta otkriva da se od samo 300 grama mesa dobije više porcija, pa je ovo jelo idealno i za više dana.
- Volim da jedem kuvano, ali i da znam šta unosim. Ovaj recept je brz, zdrav i uvek uspe, a trošak minimalan - poručila je Ana Bekuta.
Komentari (0)