Jela sa mesom

Piletina sa četiri vrste sira: Ovom ručku se ne može odoleti

Jelo koje svi vole, a gotovo je za 15 minuta

Slika Autora
bySrećna Republika

25.10.2025 08:01

Piletina sa četiri vrste sira: Ovom ručku se ne može odoleti
shutterstock_Sergii Koval

Kada želite brz, ukusan i praktičan ručak koji svi vole, piletina sa četiri vrste sira je savršeno rešenje. Sočna piletina, prekrivena bogatim slojem topljenog sira, uvek oduševi i decu i odrasle. Priprema ovog recepta je jednostavna, a rezultat je jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana, ali za samo nekoliko minuta.

Piletina sa četiri vrste sira savršen je izbor za ručak kada želite nešto brzo, a opet posebno i sočno.

Sastojci:

  • 4 pileća filea i dva karabataka (bez kostiju)
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 50 g rendanog parmezana
  • 50 g rendanog gauda sira
  • 50 g rendanog mocarela sira
  • 50 g rendanog edam sira
  • 2 kašike pavlake za kuvanje
  • Sveže začinsko bilje (peršun ili origano) za dekoraciju

Priprema:

Meso posolite i pobiberite sa obe strane. Zagrejte ulje u dubljoj šerpi ili tiganju i pecite piletinu pet do šest minuta sa svake strane dok blago ne porumeni.

U maloj činiji pomešajte sve četiri vrste sira sa pavlakom za kuvanje dok ne dobijete glatku smesu. Smanjite temeperaturu, stavite smesu sira preko svakog komada mesa i pokrijte šerpu poklopcem. Ostavite 3 do 4 minuta dok se sir ne otopi i lepo poveže sa piletinom.

Poslužite odmah, posuto svežim začinskim biljem. Može se kombinovati sa pire krompirom, kuvanim povrćem ili svežom salatom.

Za još intenzivniji ukus, možete dodati i malo sušenog paradajza ili dimljene paprike u smesu sira.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)