Kada nemate mnogo vremena, a želite brzo i kalorično jelo, jaja su uvek prvi izbor. Iskoristite sezonu tikvica i dodajte ovo sjajno povrće. Uz luk, papriku i slaninu, dobijate super ukusan obrok koji ne samo da će vam dati dovoljno kalorija već će vam garantovano popraviti raspoloženje.
Sastojci:
- luk
- crvena paprika
- 80 g slanine
- 400 g rendanih tikvica
- 4 jaja
Priprema:
Luk, papriku i slaninu naseckajte na sitno.
Tikvice narendati zajedno sa korom. Ne treba da ih solite ili cedite.
U tiganju propržite slaninu, luk i papriku. Ne treba dodavati masnoću, samo malo politi vodom. Dinstati poklopljeno oko 10 minuta, zatim dodati tikvice i izmešati.
Dinstati i dalje poklopljeno, dok sve ne omekša. Pred kraj skinuti poklopac kako bi isparila tečnost koju su pustile tikvice.
Jaja malo umutiti i preliti preko povrća. Peći nekoliko minuta, dok se jaja ne stvrdnu.
Africa Studio/Shutterstock
Dobra strana ovog jela nije samo jednostavnost, već i mogućnost eksperimentisanja sa različitim sastojcima.
Na primer, omlet možete da poslužite uz dodatak blitve i paradajza, i dobijate još sočniji obrok. Takođe, imajte u vidu da je zbog slanine jelo već prilično slano, pa izbegavajte da unapred dodajete so. Za pripremu vam treba samo petnestak minuta, a dobijate sočno jelo, posle kojeg sigurno duže vreme nećete biti gladni.
Uživajte u brzom ručku!
Komentari (0)