Ruska salata je neizostavan deo svake praznične trpeze - kremasta, osvežavajuća i zasitna. Uz nekoliko jednostavnih koraka i tajni dodatak, možete je pripremiti kod kuće baš kao iz najboljih kuhinja, a sve je izuzetno jednostavno.
U nastavku je recept za rusku salatu bez koje ne može da prođe nijedna slavska trpeza.
Sastojci:
- 200 g krompira
- 200 g graška
- 4 jaja
- 200 g šargarepe
- 200 g šunke
- 5 kiselih krastavčića
- 2 supene kašike pavlake (tajni sastojak)
- 250 g majoneza
- kafena kašičica senfa
- limunov sok malo, par kapi
- so, biber, peršun (količina po ukusu)
Priprema:
Najpre krompir i šargarepu oljuštite, isecite na kockice i stavite da se kuvaju zajedno sa graškom. U vodu možete dodati i malo peršuna radi lepšeg ukusa.
U međuvremenu, skuvajte jaja da budu tvrda, pa ih oljuštite i isecite na sitne kockice. Na isti način pripremite i krastavčiće, a šunku sitno naseckajte. Ako šunku nemate, možete je zameniti kuvanim belim mesom ili junetinom.
Kada je povrće kuvano i ohlađeno, pomešajte sve sastojke. Dodajte majonez, kašičicu senfa i nekoliko kapi limunovog soka, pa sve dobro sjedinite.
Na kraju ubacite i 2 kašike pavlake (to je tajni sastojak) koji daje posebnu kremastu notu jelu. Posolite, pobiberite po ukusu i ostavite rusku salatu u frižideru da se dobro ohladi pre služenja.
Uživajte u ruskoj salati!
Komentari (0)