Jela bez mesa

Jelo sa TIKVICAMA I SIROM koje nikad ne omane: Pripremite ga uveče i ujutru imate gotov doručak bez muke

Ova pita je jednostavna za pripremu, ukusna i praktična. Idealna je za vikend doručak ili pak da je ponesete na posao.

Slika Autora
byNevena Jakovljević

13.09.2025 08:01

Jelo sa TIKVICAMA I SIROM koje nikad ne omane: Pripremite ga uveče i ujutru imate gotov doručak bez muke
shutterstock_Afanasieva

Pita sa tikvicama i sirom je brzo i jednostavno jelo koje možete pripremiti za doručak ili užinu. Idealna je i za večernju pripremu, jer se lako može poneti na posao i uživati u svežem, ukusnom obroku narednog dana.

U nastavku pogledajte recept za pitu sa sirom i tikvicama koji će vas sigurno oduševiti.

Potrebno je:

  • 1 tikvica 400 g
  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 g sira
  • 4 pune kašike kukuruznog brašna
  • 4 pune kašike belog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • so, biber, susam

Priprema:

Tikvice sa sve korom izrendati na krupno. Iscediti ih od viška tečnosti. Posoliti ih i dodati bibera po ukusu. Sve sjedinite kašikom. Jaja ulupati u posebnu činiju. Dodajte ih tikvicama. Sve promešajte kašikom pa dodajte 200 ml jogurta u smesu. Zatim dodajte kukuruzno brašno, a potom belo brašno i prašak za pecivo. Ponovo sve sjedinite kašikom.

Izmervljeni sir dodajte u smesu od tikvica i ponovo sve sjedinite. U pleh stavite papir za pečenje i preko prespite smesu od tikvica i sira. Pospite susamom pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta na 200 stepeni. U ovom receptu korišćena je tepsija prečnika 30 cm. Kada pita dobije zlatnu boju možete je služiti, a ako niste sigurni da li je pečena, zabodite čačkalicu, ako je čista, vreme je za uživanje.

Služite sa hladnim jogurtom ili nekim suhomesnatim proizvodima po želji.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)