Kada ne znate šta da spremite, poznata voditeljka Suzana Mančić ima rešenje koje je osvojilo društvene mreže. Njeno jelo od pasulja i povrća, ne samo da divno miriše i brzo se sprema, već je i odlična opcija za zdrav, lagan i jeftin ručak za svaku priliku.
Uz malo truda možete dobiti obrok koji prija svima, bez mesa, ali pun ukusa. Nikada vam neće dosaditi, a mališani će ga posebno obožavati i tražiti repete, piše Srbija Danas.
U nastavku sledi detaljan recept za čorbasti pasulj Suzane Mančić, koji će oboriti s nogu svakoga ko ga samo omiriše!
Sastojci:
- 500 g pasulja
 - 4 glavice crnog luka
 - 2 čena belog luka
 - 2 kašike brašna
 - 1 kašika masti (ili 1 dl ulja)
 - 1 list lorbera
 - mlevena paprika
 - so po ukusu
 
Priprema:
Pasulj najpre očistite, dobro operite i potopite u hladnu vodu i ostavite preko noći. Na taj način će omekšati i biće lakši za varenje.
Sutradan, procedite vodu u kojoj je stajao i sipajte novu, vrelu vodu. Stavite pasulj da se kuva zajedno sa iseckanim crnim i belim lukom. Ostavite da lagano krčka dok zrna ne omekšaju i voda ne postane mlečnobela.
                                                                                                            
                                                        
                                                        
                                                        
                                                        
                                                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                            
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                
                                                
                                                                                                                                                                                                                                 Shutterstock/Arkadiusz Fajer
                                                                                                                                                                                                                                                                                
                                            
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                
                                                                                                                                                        
Za to vreme napravite zapršku, u tiganju zagrejte mast ili ulje, dodajte brašno i mešajte sve dok ne dobije zlatno smeđu boju. U tom trenutku ubacite mlevenu papriku, kratko promešajte i odmah sipajte u šerpu sa pasuljem.
Možda vas zanima…
Dobro sjedinite sve sastojke, smanjite temperaturu i pustite da se kuva još 5 do 6 minuta na laganoj vatri. Na kraju posolite po ukusu i poslužite dok je toplo.
Čorbasti pasulj Suzane Mančić je lagan, zdrav i osvežavajuć, a opet dovoljno zasiti da nahrani celu porodicu. Ne sadrži meso, što ga čini savršenim za dane kada želite nešto jednostavnije, a u isto vreme ukusno.
BONUS VIDEO:
                
                     
                            
                                        
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
            
Komentari (0)