Jela sa mesom

KREMASTO UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Pileće belo meso sa paprikom, tikvicama i patlidžanom

Recept za savršen nedeljni ručak.

11.08.2024 06:01

KREMASTO UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Pileće belo meso sa paprikom, tikvicama i patlidžanom
Shutterstock

Iskoristite bogatstvo letnje trpeze i kombinujte sastojke iz snova. A super miks je fantastična kremasta kombinacija pilećeg belog mesa i tikvica i patlidžana. A kada se tu još doda sveža paprika, dobijamo ukus koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ovo je jelo koje se prosto topi u ustima, i sigurno ćete ga često praviti. Prosto se ne zna da li je bolji miris ili ukus.

Sastojci:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 2 patlidžana srednje veličine
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 sveže paprike babure
  • 4 dl supe u kojoj se kuvala piletina
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike pavlake
  • so

Priprema:

Piletinu skuvati u vodi u koju se doda kocka instant supe ili kašičica vegete i malo soli. Kada je kuvana (oko 20 minuta) izvaditi meso iz vode i iseći na tanje filete.

Patlidžan, tikvice i papriku iseći na kolutove, ređati u tepsiju, premazati uljem i zapeći u rerni na 200 stepeni nekoliko minuta, da omekšaju.

Bešamel praviti tako što se odvoji 4 dl supe u kojoj se kuvala piletina. Staviti da prokuva, a posebno izmešati 4 kašike brašna sa malo vode pa zakuvati u vrelu supu. Kuvati nekoliko minuta dok se ne zgusne, skloniti sa vatre i umešati pavlaku.

U uljem podmazan sud za pečenje ređati prvo piletinu, zatim sloj po sloj povrća koje se tada posoli. Preko povrća posuti rendani sir, pa sve zaliti bešamelom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni još oko 25-30 minuta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)