Čuvena glumica Gorica Popović koju Srbi obožavaju pored svojih legendarnih uloga, poznata je i kao izuzetna kuvarica. Iako zauzeta, uvek uspe da pripremi nešto ukusno, a posebno uživa u isprobavanju specijaliteta iz različitih svetskih kuhinja. Među njenim favoritima je ruska hladna čorba, poznata kao okroška, koju veoma brzo priprema, a kako to radi podelila je sa svojom publikom.
Nedavno je uz fotografiju svog ručka napisala: “Njeno Veličanstvo Okroška. Ruska hladna čorba.”
U nastavku prenosimo recept Gorice Popović za rusku hladnu čorbu. Priprema je jednostavna, a ukus je veličanstven - obavezno je probajte!
Sastojci:
- kokošija kocka
- 3 čaše kiselog mleka
- 150 g seckane praške šunke
- 2 jajeta
- 2-3 kisela krastavca
- peršun i biber
Priprema:
Glumica je podelila recept za supu. Ako želite da spremite ovo ukusno jelo, Gorica Popović je pojednostavila kako.
- Skuvati bujon od pola litra vode i kokošije kocke, dobro ohladiti i procediti da se ukloni masnoća. U to dodati 3 čaše kiselog mleka, 150 g seckane praške šunke, dva seckana barena jaja i iseckati 2-3 kisela krastavca. Sve izmešati, dodati seckani peršun i biber po želji. Dobro ohladiti i jesti hladno - napisala je glumica Gorica Popović jednom prilikom.
Mnogi su se oduševili receptom koji je glumica podelila, a oni koji su je probali rekli su da je ova ruska čorba izvrsna.
Da li ćete je praviti?
Komentari (0)