Jela sa mesom

TRADICIONALNA RUSKA ČORBA PO RECEPTU GORICE POPOVIĆ: Ovako glumica sprema zdravo jelo idealno za tople dane

Glumica Gorica Popović ima brojne talente - osim što briljira na sceni, podjednako je vešta i u kuhinji.

Slika Autora
byNevena Jakovljević

10.07.2025 08:01

TRADICIONALNA RUSKA ČORBA PO RECEPTU GORICE POPOVIĆ: Ovako glumica sprema zdravo jelo idealno za tople dane
Dragan Kadić/freepik

Čuvena glumica Gorica Popović koju Srbi obožavaju pored svojih legendarnih uloga, poznata je i kao izuzetna kuvarica. Iako zauzeta, uvek uspe da pripremi nešto ukusno, a posebno uživa u isprobavanju specijaliteta iz različitih svetskih kuhinja. Među njenim favoritima je ruska hladna čorba, poznata kao okroška, koju veoma brzo priprema, a kako to radi podelila je sa svojom publikom.

Nedavno je uz fotografiju svog ručka napisala: “Njeno Veličanstvo Okroška. Ruska hladna čorba.”


U nastavku prenosimo recept Gorice Popović za rusku hladnu čorbu. Priprema je jednostavna, a ukus je veličanstven - obavezno je probajte!

Sastojci:

  • kokošija kocka
  • 3 čaše kiselog mleka
  • 150 g seckane praške šunke
  • 2 jajeta
  • 2-3 kisela krastavca
  • peršun i biber

Priprema:

Glumica je podelila recept za supu. Ako želite da spremite ovo ukusno jelo, Gorica Popović je pojednostavila kako.

- Skuvati bujon od pola litra vode i kokošije kocke, dobro ohladiti i procediti da se ukloni masnoća. U to dodati 3 čaše kiselog mleka, 150 g seckane praške šunke, dva seckana barena jaja i iseckati 2-3 kisela krastavca. Sve izmešati, dodati seckani peršun i biber po želji. Dobro ohladiti i jesti hladno - napisala je glumica Gorica Popović jednom prilikom.

Mnogi su se oduševili receptom koji je glumica podelila, a oni koji su je probali rekli su da je ova ruska čorba izvrsna. 

Da li ćete je praviti?
 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)