Dete

ZBOG OVIH VIDEO SNIMAKA GORI INTERNET: Roditelji tetoviraju decu, javnost u šoku (VIDEO)

Viralni snimci podigli TikTok na noge - da li je ovo normalno?

18.06.2023 19:30

ZBOG OVIH VIDEO SNIMAKA GORI INTERNET: Roditelji tetoviraju decu, javnost u šoku (VIDEO)
Pixabay.com

Video snimci Tiktokera koji se pretvaraju da tetoviraju svoju decu često postaju viralni. Naime, šokirani korisnici te društvene mreže su izrazili zabrinutost za mališane za koje su mislili da su trajno istetovirani. Mnogi su rekli da im je laknulo kada su shvatili da je u pitanju neslana šala, ali ima i onih koji smatraju da čak ni iz tog razloga to nikako ne bi trebalo raditi. 

U decembru 2022. godine, jedan Tiktoker je objavio video s naslovom u kom kaže da tetovira svog trogodišnjaka. U videu koji je dobio 10 miliona pregleda, odrasla osoba je držala dete za ruku, koje se povuklo kada je uključen pištolj za tetoviranje. 

- Ne boli, dođi ovamo - rekla je osoba na snimku pre nego što je detetu "nacrtala" smajli na ruci. 

Usledili su mnogobrojni komentari. 

- Prilično je očigledno da je u pištolj za tetoviranje stavljen marker, a ne igla - glasila je samo jedna od reakcija.

Međutim, mnoge komentare ostavili su šokirani korisnici te društvene mreže koji su napisali da su u prvoj polovini videa bili uvereni da je tetovaža stvarna i da su bili zabrinuti za dete. 

- Primetio sam da su ljudi gluplji nego što sam mislio - rekao je Tiktoker.

Međutim, čini se da je ta ideja postala zarazna. Nedavni video snimci, koji takođe pokazuju tetoviranje dece, su naišli na slične reakcije. Korisnici TikToka izrazili su zabrinutost za dete, ali kada su svatili da je u pitanju šala napisali su samo: "slatko". 

Dana 14. marta, Tiktoker i tatu majstor dobili su 5 miliona pregleda i na hiljade oprečnih komentara kada je objavljen video u kom je umetnik rekao da je spremio tetovažu za sedmogodišnje dete. Preko 2.900 ljudi je komentarisalo video i raspravljalo o tome da li je u pitanju šala i da li je legalno trajno tetovirati maloletnika

Pravila o tetoviranju dece razlikuju se od države do države. Neki dozvoljavaju tetovaže i pirsing za tinejdžere, ako roditelji to dozvole, dok su drugi to potpuno zabranili i zahtevaju da osoba bude punoletna da bi se tetovirala.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)