Telo

JA SAM TATU MAJSTOR, OVO JE SKALA BOLOVA PRI TETOVIRANJU: Jedno mesto je ubedljivo najgore, zaprepastiće vas o čemu je reč! (FOTO/VIDEO)

TikToker koji se na toj mreži predstavlja kao @inkedera izazvao je salve reakcija, mnogi se ne slažu s njegovom klasifikacijom.

26.02.2023 20:01

JA SAM TATU MAJSTOR, OVO JE SKALA BOLOVA PRI TETOVIRANJU: Jedno mesto je ubedljivo najgore, zaprepastiće vas o čemu je reč! (FOTO/VIDEO)
TikTok-inkedera

Tetovaža treba da bude dobro promišljena odluka, budući da je sam proces tetoviranja uglavnom bolan, dok uklanjanje tog trajnog crteža s kože zahteva niz još napornijih tretmana. Prag bola je različit, a pokazalo se da žene bolje podnose bol nego muškarci, kako generalno, tako i prilikom tetoviranja. Pojedini smatraju da je kod samog procesa tetoviranja u pitanju specifičan bol koji većina ljudi posle nekoliko minuta prestane da oseća tako intenzivno.

Koliko će biti bolno zavisi i od mesta na telu koje se tetovira, a neko standardno pravilo je da najmanje boli na delovima sa više "mesa", onima sa najmanje nervnih završetaka i najdebljom kožom. Nabolnija mesta za tetoviranje su ona gde je koža najtanja, odmah preko kostiju i gde je najviše nervnih završetaka. Generalno je mišljenje je da je pazuh možda najbolnije područje za tetoviranje, zatim ide grudni koš, zglobovi i podlaktice, laktovi, kolena i delovi iza kolena, bradavice, prepone, glava i lice, stopala i stomak. Takođe, smatra se da će osobu opuštenijeg stomaka više boleti nego onu čiji je stomak zategnut. 

TikTok-inkedera

Tatu-majstor objasnio koliko koje mesto boli pri tetoviranju

Majstor za tetovaže koji se na TikToku predstavlja kao @inkedera otkrio je koja su mesta po njegovom mišljenju koliko bolna.

- Najmanje bolna mesta su bočna strana vrata i kičma, koje ocenjujem kao 3/10, zatim prednji biceps, koji nosi ocenu 5/10 i koleno koje je 6/10. Pomerajući se na skali bola, porast bola ide što ste bliži donjem delu leđa 7/10, a zatim tu je i zglob i unutrašnja strana bicepsa, koje nose solidnih 8/10 - ističe on, a prenosi San.

On dalje naglašava da ukoliko smatrate da imate nizak prag bola, možda biste mogli da izbegavate sledeće:

- Dokazano je da prilično boli unutrašnjost ručnog zgloba, koji ocenjujem kao 9/10, dok je tetovaža po grudnoj kosti skoro nepodnošljiva po količini bola koju ocenjujem 10/10 - navodi tatu-majstor.

Jedan deo tela je posebno bolan, a po iskustvu ovog tatu-majstora u pitanju su prsti.

- Na skali do 10, stepen bola na prstima prilikom tetoviranja bi bio 15. Mnogi samo kažu: "Neka hvala!" - otkrio je @inkedera. 

Ipak, mnogi ljubitelji tetovaža nisu bili saglasni sa tom skalom  koju je TikToker izneo.

- Tetovaža koju sam uradio na kičmi boli me 10 puta više nego ona na zglobovima ili bilo kom drugom delu tela -

- Moja prva tetovaža je bila unutar zgloba, stepen bola recomo 1/10. Bušenje ušiju me je bolelo više -

- Čitajući ovo dođe mi da sutra istetoviram grudnu kost -

- Moja tetovaža pri dnu leđa je nosila solidnih 7/10 -

- Da li je ovaj čovek upravo napisao da kičma boli svega 3/10, ja sam se skoro onesvestio od bolova! -

- I ja samo što nisam umro u video samog Boga kod tetoviranja kičme - samo su neki od komentara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)