Odrasli

OPASAN TREND TETOVIRANJA IZAZIVA SLEPILO: U nekim zemljama je zakonom su zabranjene ove tetovaže nakon što su klijenti ostali bez vida!

Mlada Brazilka u nekoliko video snimaka na društvenim mrežama detaljno je pokazala kako izgleda tetoviranje beonjača i zgrozila svoje pratioce.

22.01.2023 12:02

OPASAN TREND TETOVIRANJA IZAZIVA SLEPILO:  U nekim zemljama je zakonom su zabranjene ove tetovaže nakon što su klijenti  ostali bez vida!
Printscreen Tik Tok/@kikiimary

Brazilka Kiki Meri izazvala je opšte zgražavanje na društvenim mrežama nakon što je pokazala kako izgleda tetoviranje beonjača. Ovaj opasan tatu trend širi se svetom a stručnjaci i lekari upozoravaju da za posledicu može da ima trajno slepilo.

Opasnost od slepila 

Kiki je u nekoliko video-snimaka koje je objavila na TikToku pokazala kako izgleda tetoviranje beonjača u crnu boju. Ovi njeni snimci šokirali su korisnike društvenih mreža a mnogi su naglasili da ne mogu da veruju da je upropastila svoje lepe oči.

Kiki je detaljno prikazala ne samo način tetoviranja već i kako špric sa bojom približava oku a potom se uz pomoć igle ubrizgava u očne jabučice. Video je snimljen iz svih uglova a potom se vidi kako tatu majstor sa malo vode ispira njeno oko i briše ga gazom. 

Ona potom otvara oko i pokazuje potpuno crne beonjače koje deluju zastrašujuće. Stručnjaci i lekari upozoravaju da je ovaj trend vrlo opsan i može imati sledeće vrlo opasne posledice:

  • Privremeno ili trajno slepilo
  • Odvajanje mrežnjače oka
  • Osetljivost na svetslost 
  • Gubitak kompletnog oka

Kiki ne krije da je zavisna od tetovaža i ima ih nekoliko po telu kao i pirsinge na licu kao i rasečen jezik. 

Zgroženi pratioci

Ovaj snimak pregledan je više od 2,1 milion puta a većina pratilaca mlade Brazilke zgroženi su onim što je ona uradila.

- Zašto? Zašto to radiš sebi? Zašto uništavaš svoje prirodno lepe oči?-
- Ne razumem čemu sve ovo. Da li ste svesni da rizikujete da oslepite? -
- Ovo je nešto što zaista nikad neću razumeti - bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama.

Kiki je poslednja u nizu devojaka koja je istetovirala beonjače. Anaja Piterson iz Irske gotovo je oslepela tri nedelje nakon što je svoje beonjače tetovirala plavom bojom. Njene oči su danima nakon toga suzile u plavoj boji.

- Ne vidim više dobro posebno na daljinu i ne razaznajem crte lica na ljudima. Da nisam tetovirala očne jabučice ne bih imala ovaj problem. Danas sam se probudila i nisam videla dobro. Ovo je vrlo opasno - podelila je svoja iskustva Anaja.

Ona je nakon tetoviranja očnih jabučica završila u bolnici gde su se lekari mesecima trudili da joj sačuvaju vid. 
- Nekako sam se oporavila. U suštini bila sam na ivici slepila - priznala je ona.

instagram.com/anoxi_cime

Aleksandra Sadovska imala je brojne probleme zbog tetovaže

 

Još gore je prošla i Aleksandra Sadovska iz Poljske koja je potpuno oslepela nakon tetoviranja beonjača.  Posle svega ona je tužila svog tatu majstora koji je proglašen krivim za njen trajni invaliditet. 

Zbog opasnosti koje nosi ovaj tatu trend sve je više zemalja koje zakonom zabranjuju ovakav način tetoviranja a tatu majstorima su zaprećene ozbiljne kazne. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)