Zanimljivosti

VAŽILA JE ZA JEDNU OD NAJLEPŠIH ŽENA SVETA KOJA SE SMEŠKA SA NASLOVNIH STRANA i zarađivala je milione: A evo gde je danas Klaudija Šifer! (FOTO)

Bivša nemačka manekenka je žarila i palila devedesetih godina prošlog veka i smatra se najuspešnijim modelom sa naslovnica svih vremena, a danas živi potpuno drugačijim životom.

28.03.2023 18:01

VAŽILA JE ZA JEDNU OD NAJLEPŠIH ŽENA SVETA KOJA SE SMEŠKA SA NASLOVNIH STRANA i zarađivala je milione: A evo gde je danas Klaudija Šifer! (FOTO)
Profimedia

Zgodna plavuša, dugih nogu i prefinjene lepote smešila se s naslovnih strana devedesetih godina stekavši slavu o kojoj su mnogi mogli samo da sanjaju. "La Šifer", kako poznatu bivšu nemačku manekenku Klaudiju Šifer svi zovu, smatra se najuspešnijim modelom svih vremena. 

Budući da potiče iz skromne porodice i da joj je otac bio advokat, a majka domaćica, ništa nije ukazivalo na to da će ona krenuti drugim putem - putem poznatih. Bivši poznati model je tako odrastala sa braćom i sestrama, želeći da studira pravni fakultet i otisne se u vode u kojima je bio njen otac dugo "plivao". Međutim, život je za nju imao druge planove.

Kao sedamnaestogodišnjakinja posetila je jednu diskoteku u Dizeldorfu gde ju je zapazio francuski "lovac" na modele. Iako je tada bila pomalo skeptična na ponudu ubrzo ju je na prvo snimanje u Pariz pratila njena majka. Nakon što je snimila seriju fotografija za magazin El, Klaudiji su se smešile nove ponude pa je vrlo brzo radila kampanju za Gues, da bi se ubrzo našla i na naslovnici Voga. 

Nemačka manekenka je brzo osvojila modne krugove i popela se u sam vrh već krajem 80-ih godina. Pošto je važila za najbolje plaćeni model ona je najavila i eru novih lepotica koje su devedesetih bile rame uz rame sa njom na pisti, poput Sindi Kraford, Kejt Mos, Linde Evangeliste i drugih. One su bile zvezde s milionskim ugovorima, sopstvenim kolekcijama i parfemima. Karl Lagerfeld je tada bio očaran Klaudijom pa je veliku nadu ulagao u nju i najavio dolazak maneknke koja "obećava".

Klaudija je kao već poznata i tražena manekenka bila i među poželjnijim udavačama, pa su je često povezivali s poznatim imenima među kojima je i bio princ Albert od Monaka, kao i engleski muzičar Piter Gabrijel. Međutim, ona je sa 23 godine upoznala svoju prvu ljubav Dejvida Koperfilda, mađioničara, za čiju vezu je javnost tvrdila da je nameštena u PR svrhe. Par se razišao nakon šest godina veze, a Klaudija je ubrzo pronašla utehu u vezi sa trgovcem Timom Džefrizom koja je kratko trajala. 

Iako se činilo da je izgubila veru u ljubav, godinu dana kasnije Klaudija je upoznala sadašnjeg supruga Metjua Vona sa kojim je i danas u skladnom brakku. Nakon što je manekensku karijeru završila 1998. godine bivši fotomodel se posvetila porodici koja se proširila sa troje dece.

Bivša manekenka, iako sada okrenuta porodici, nikada nije potpuno odustala od pažnje javnosti. Radila je kao žiri u emisiji "Modni heroj", zatim se slikala kao razgolićena trudnica za naslovnicu Voga. I kasnije je nastavila povremeno da se pojavljuje pred objektivom tvrdeći kako je slikanje previše zabavno da bi ga se tek tako lako odrekla.

Iako su njene koleginice Naomi Kempbel i Linda Evangelista bile meta raznih negativnih naslovnih strana zbog  skandala, Klaudija je uspela da ostane "na zemlji" i da zadrži imidž kakav je uvek negovala. Danas živi mirnim i povučenim životom sa svojom porodicom u Engleskoj i poseduju seosko imanje u Sofolku, nedaleko od Londona, kao i gradsku kuću u otmenom kvartu "Noting Hil". 

Još je u svetu umetnosti i to kroz saradnju sa mnogim modnim brendovima, poput Akvazura i brenda farmerki Frejm. Aktivna je i na Instagramu i redovno deli stare nostalgične snimke i slike nastale tokom karijere, ali i porodičnog života.

Klaudija i njen suprug Metju su se trudili da svih ovih godina zaštite decu od prevelike medijske pompe, ali se njihova najstarija ćerka Klementina otisnula u modne vode poput majke. Tako je prošle godine završila prvo profesionlno snimanje, a duo majka-ćerka dizajnirale su nostalgičnu kolekciju 90-ih, prenosi Ajoure.de.

Kako još prenose nemački mediji, ostaje otvoreno pitanje da li će skromna Nemica uskoro postati engleska grofica. Ako se to dogodi, to bi bio vrhunac njene karijere.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)