Roditeljstvo

OTAC JE ŽELEO DA BEBI OD 2 NEDELJE PROBUŠI UŠI, REAKCIJA PIRSING MAJSTORA OBIŠLA JE SVET: Šta biste vi uradili? (VIDEO)

Profesionalni pirsing majstor izazvao je veliku debatu na internetu kada je odlučio da odbije mušteriju koja je želela da dovede svoju bebu na bušenje ušiju.

25.03.2023 18:01

OTAC JE ŽELEO DA BEBI OD 2 NEDELJE PROBUŠI UŠI, REAKCIJA PIRSING MAJSTORA OBIŠLA JE SVET: Šta biste vi uradili? (VIDEO)
tiktok/adhumprice

Adum Prajs radi u salonu za pirsinge u Birmingemu, a preko noći je postao popularan kada je dospeo na naslovne strane nakon što je na društvenim mrežama objavio video koji dokumentuje jedan njegov telefonski razgovor. Naime, tada je raygovarao sa ocem jednog deteta koji je želeo da svojoj bebi, staroj svega dve nedelje, probuši uši.

Međutim, Prajs je odbio zahtev klijenta i objasnio da on i drugi radnici u salonu neće raditi pirsing detetu mlađem od osam godina jer treba da imaju pristanak deteta. Video koji je objavio je dobio više od 4.000 pregleda, pri čemu su ga mnogi ljudi hvalili zbog njegove odluke, dok su drugi tvrdili da je deci bolje što ranije bušiti uši jer se neće sećati bola.

- Mislim da su starosna ograničenja koja imamo odlična za uzimanje u obzir vrste izbora koje dete može da napravi kada bude napredovalo u svom razvoju. Od najranijeg uzrasta teško je gledati u roditelja i reći "ne" kada kažu da žele da urade pirsing detetu. Ono je ipak malo i neće u potpunosti razumeti šta procedura uključuje, neće u potpunosti razumeti kako da brine o sebi tokom procesa oporavka - tvrdi Prajs.

Rekao je da postoje i slučajevi kada roditelji ne peru ranu ili dete iščupa minđuše.

- Postoji malo odgovornosti u vezi sa pirsingom i mislim da pojedini roditelji ne mogu u potpunosti da shvate sve dok ne dođu u godine u kojima je odgovornost nešto što im se usađuje. Da bi se pravilno brinuli o njima, mislim da treba da shvate taj nivo razumevanja. Sve je u svesnom pristanku - dodao je Prajs.

On je objasnio da je u industriji već 10 godina nakon što je dobio posao iz snova u alternativnoj modi i pirsing studiju. On je rekao da je kompanija glasala pre nekoliko godina kako bi odlučila o njihovim starosnim ograničenjima. Međutim, on je insistirao da ne kažu da je pogrešno da raditi mlađe, već samo da je to ono što su svi odlučili da im odgovara.

- Ako je dete dovoljno staro da u potpunosti razume i pristane da mu se probuši uvo, onda je prihvatljivo dozvoliti svom detetu da ima pirsing - poručuju iz studija u kojem je Prajs zaposlen.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)