Kada se na našem tanjiru nađe ukusna, sočna i zdrava hrana onda znamo da činimo dobru stvar za zdravlje, a ujedno zadovoljvamo sva čula prijatnim mirisima i ukusima. Veoma je malo namirnica koje konzumiramo, a koje su samostalno nutritivno kompletne, a pritom i prilično ukusne. Srećom, losos je upravo takva namirnica.
Losos se izdvaja ne samo od drugih ribljih specijaliteta i riba, već i od ostalih namirnica koje svakodnevno koristimo u ishrani. Srećna Republika vam donosi lagan i jednostavan recept za lososa u puteru od limuna.
Sastojci:
- dva parčeta lososa
- prstohvat soli
- crni biber
- kašika maslinovog ulja
- 50 grama putera (posnog)
- 2,5 ml limuna
- seckani peršun
- 2 čena mlevenog belog luka
Priprema:
Stavite losos na drvenu površinu, zatim ga posolite i nanesite crni biber sa obe strane (začinite po želji). Sipajte ulje na tiganj i stavite losos u njega, ali vodite računa da samo malo porumeni s obe strane. Sklonite ribu s tiganja i stavite maslac da se topi. Isecite limun na pola, iscedite ga u tiganj i pomešajte sa maslacem. Zatim dodajte peršun i beli luk koji ćete da sjediniti s nastalom puter smesom. Nekon toga dodajte još soli i bibera, a zatim vratiti losos u tiganj i utapati ga u sos. Izvadite ribu, prelijte je preostalim sosom iz tiganja i spremna je za posluženje.
Uživajte!
Komentari (0)