Jela bez mesa

RECEPTI ZA BRZU, A PREUKUSNU VEČERU: Carska pita od koje će vam ići voda na usta (FOTO)

Ova pita je vrlo izdašna, a ukusna je i nakon što se ohladi pa višak možete iskoristiti i ujutru za ukusan doručak.

17.05.2023 08:00

RECEPTI ZA BRZU, A PREUKUSNU VEČERU: Carska pita od koje će vam ići voda na usta (FOTO)
Shutterstock

Večera je najčešće jedini deo dana kada je porodica na okupu. Obrok u večernjim časovima trebalo bi da bude lagan kako ne bi opteretio stomak pred spavanje. Ova pita je vrlo izdašna, a uskusna je i nakon što se ohladi i prenoći.

 Carska pita je jedna vrsta projare koja se brzo i lako pravi, a vole je i deca i odrasli. Osnova je kukruzno brašno koje je dobra za organizam, a najčešće se služi uz jogurt ili kiselo mleko.

Srećna Republika vam poklanja recept za carsku pitu od kojeće vam bukvalno ići voda na usta. Navedene namirnice su za pitu koja je dovoljna za osam osoba, a ako vam ostane koje parče može ujutru da bude i ukusan doručak. 

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 1 časa jogurta ili kiselog mleka
  • 1/2 čaše ulja
  • 2 čaše od jogurta kukuruznog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 150 g punomasnog sira 
  • 150 g kačkavalja
  • 150 g šunke
  • 4-5 kiselih krastavčića
  • 2 crvene kisele paprike
  • so po ukusu

Priprema:

Umutiti jaja mikserom, potom dodajte kiselo mleko ili jogurt, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, malo soli, sir i ostale sastojke koje ste prethodno sitno iseckali. Sve dobro izmešajte varjačom i smesu sipajte u podmazan pleh. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Da biste bili sigurni da je pita pečena i iznutra čačkalicom bocnite pitu. Ako nema ostataka testa na čačkalici, carska pita je gotova. Ostavite da se malo prohladi, isecite na kocke i poslužite. Prijatno! 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)