Jela sa mesom

PANCEROTE IZ RERNE: Jednostavan recept za omiljeno italijansko jelo posle pice! (FOTO)

Ako već ne možete otići u Italiju, donesite njen dašak u svoj dom.

04.01.2023 08:02

PANCEROTE IZ RERNE: Jednostavan recept za omiljeno italijansko jelo posle pice! (FOTO)
shutterstock.com

Pancerote su jedno od popularnijih italijanskih jela koje se ustalilo kao obrok u celom svetu. Jelo od testa potiče iz regije Pulja i vrsta je ulične ili brze hrane. Može se jesti kao doručak, ručak ili večera, ko kako voli. Verujemo da je malo onih koji mogu odoleti Pancerotama, ma kad da ih posluže.

Srećna republika vam dosnosi recept za pancerote iz rerne u kojima ćete uživati.

Sastojci:

Za testo:

  • 4 dl mleka
  • 2 dl vode
  • 2 dl ulja
  • kvasac
  • kašika šećera
  • 2 kašičice soli
  • oko 1 kg brašna

Za nadev:

  • velika pavlaka
  • 200-300 g salame
  • 200 g šunke (suve)
  • malo kečapa
  • malo origana

Za premazivanje:

Priprema:

Sjediniti mleko i vodu, dodati šećer pa staviti dva minuta u mikrotalasnu da bude mlako ili nekoliko minuta u posudu na šporet na jedinicu. Zatim staviti kvasac da nadođe. U posudu za mešenje testa staviti nadošao kvasac, ulje, so i dodavati brašno i umesiti glatko testo. Testo ostaviti nekih 20-ak minuta da naraste. Pavlaku umutiti kašikom, pa dodati izrendanu salamu, sitno seckanu šunku i malo kečapa i origana. Sve sjediniti. Zatim oklagijom razvući testo u pravougaonik (debljine 0,5 mm) i kalupom vaditi krugove. Na svaki krug staviti po kašiku fila i preklopiti pancerotu. Krajeve pritisnuti viljuškom da se ne bi otvorili. Pancerote ređati u pleh i ostaviti da odstoje još nekih 20 minuta. Zatim ih premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni, dok porumene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari. (0)