Verujemo da ste probali razne pite, te da ste se okušali i u njihovom pravljenju, ali da li ste probali da vašim najdražima spremite pitu sa piletinom? Iako zvuči neverovatno, tako pripremljeno jelo od testa ostaviće vas bez teksta, ali i veoma brzo praznog tanjira. Napravite je za bilo koji obrok, a sjajna kombinacija ugljenih hidrata i proteina, učiniće vas sitima i punim energije tokom čitavog dana.
Sastojci:
Za testo(za kore):
- 500 g glatkog brašna
- 350 ml vode
- kašičica soli
Za nadev:
- 500 g pilecih grudi
- 2 srednje glavice crnog luka
- malo ulja
- začini po zelji (vegeta, so, biber...)
Priprema:
U činiju sipajte vodu, kašičicu soli i postepeno dodajte brašno. Jedno vreme mešati kašikom, a onda umesiti rukom dok ne zamesite testo srednje tvrdoće. Napravite "kuglu", nauljite je odozgo i pokrijte krpom da testo odstoji. Za to vreme iseckajte piletinu na kockice, preko nje narendajte crni luk, i to na sitnoj strani, promešajte, pa dodajte začine i malo ulja. Testo koje je odstojalo podelite na 5 kuglica i ostavite ih da još malo odstoje (oko pola sata). Ukuljučite rernu da se zagreje.
Uzmite jednu kuglicu testa, razvucite je oklagijom i poprskajte uljem dobijenu koru. Zatim na nju stavite nadev i srolajte pitu po želji. Stavite dobijene pruteve ili "loptice" na pek-papir kojim ste prethodno obložili pleh. Potrošite svo testo i nadev i napunite pleh.
Poprskajte malo vodom i uljem vaše pitice i stavite ih da se peku na 200 stepeni od 20 - 25 min, dok ne porumene.
Uživajte!
Komentari (0)