Kajgana je odličan izbor za doručak jer je bogata proteinima i belančevinama koje će vas dugo držati sitim tokom dana. Može se praviti na nekoliko načina, a jedna od omiljenih je ona sa paprikom. Uz ovaj recept možete uživati u obroku koji će vas oduševiti.
SASTOJCI:
- 3 jaja
- jedna i 1/2 paprika
- kašičica mleka ili jogurta
- so i biber
- ulje za pečenje
PRIPREMA:
Isecite papriku pa je pecite u tiganju na zagrejanom ulju sve dok ne omekša. Nemojte se brinuti ako malo zagori po ivicama, to joj daje poseban ukus, koji će se kasnije spojiti s jajima. Ako to primetite na početku pečenja, slobodno smanjite vatru i nastavite sa mešanjem i pecite dok ne postane mekana. Umutite jaja sa solju, stavite biber i malo mleka. Nemojte dodati previše, jer to može promeniti strukturu kajgane. Izlijte jaja po paprici i dobro promešajte, ali pazite da ne uništite strukturu kajgane prejakim mešanjem. Nakon ovoga će vam trebati svega minuta ili dva dok se jaja ne ispeku. Samo pazite da se ne pečete predugo, jer će postati previše suva.
Komentari (0)