Ukoliko ne znate šta ćete za doručak ili večeru, projanica je uvek dobro rešenje. Možete je napraviti sa više ili manje materijala, a Srećna Republika donosi vam recept koji ćete odmah zavoleti i koji uvek uspeva.
Sastojci:
- 12 supenih kašika projinog (kukuruznog) brašna
- 4 supene kasike belog (pšeničnog) brašna
- 3 jajeta
- časa (2dl) jogurta
- časa (2dl) kisele vode
- 250g sira
- decilitar ulja
- kesica praška za pecivo
- susam (po želji)
Priprema:
Sastojke pomešajte u velikoj posudi, ali sir nemojte previse da usitnite, lepše je kada ostanu veći komadi. Pleh podmažite rastopljenim margarinom ili uljem i izručite testo. Pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni.
Preko cele projanice možete da dodate susam, ali ne morate. Projanica je najbolja kada je vruća, ali je podjednako je ukusna i kada se ohladi. Takođe umesto pleha možete da koristite kalupe za proje.
Prijatno!
Komentari (0)