Jela sa mesom

LAZANJE PO NAJBOLJEM ITALIJANSKOM RECEPTU: Jedan od najukusnijih ručkova za tili čas (VIDEO)

Pogledajte koliko se lako priprema ovo ukusno jelo koje ćete sigurno obožavati.

bySrećna republika

02.11.2022 08:01

LAZANJE PO NAJBOLJEM ITALIJANSKOM RECEPTU: Jedan od najukusnijih ručkova za tili čas (VIDEO)
Srećna republika

Ukusan obrok po italijanskom receptu uvek je dobar izbor bilo da pripremate nešto za članove svoje porodice ili treba da imate ručak za neku specijalnu priliku ukoliko vam dolaze gosti. Pritom, kada je u pitanju kuhinja Italijana, ona najčešće podrazumeva jela koja se veoma brzo pripremaju uz veoma malo truda, pa su jedine stvari koje su vam potrebne dobri sastojci i malo volje. Donosimo vam recept za najukusnije lazanje koje će punoćom ukusa zasigurno osvojiti sve koji ih probaju. 

Sastojci:

Za crveni sos:

  • kilogram mlevenog mesa
  • 2-3 glavice crnog luka
  • 1,5 l soka od paradajza
  • lovorov list
  • kašičica šećera
  • so, biber, ruzmarin i bosiljak (po ukusu)

Za bešamel (beli) sos:

  • 60 g brašna
  • 60 g putera
  • 800 ml mleka
  • so i biber

Priprema:

Na malo ulja propržite crni luk, pa dodati meso i začine, a potom prospite vodu koju je meso pustilo i u njega dodajte sok od paradajza Potom dodajte začine: ruzmarin i bosiljak, malo soli, suvog začina i kačičicu šećera i kuvati oko 20 minuta na tihoj vatri.

Za bešamel sos otopite puter u jednoj posudi, pa u njega sipaje brašno da se malo uprži, a odmah zatim i mleko i brzo mešajte Dodaje so i biber po ukusu i mešajte dok se smesa ne zgusne.

Nauljite dublji pleh, poređajte u njega deo kora, pa preko njih premažite trećinu crvenog sosa, trećinu bešamela i izrendan kačkavalj. Ponoviti postupak još dvaput, a zatim lazanje stavite u zagrejanu rernu da se peku oko 30 minuta. Izvadite lazanje, opet na njih narendajte sir i vratite je na pečenje još desetak minuta.

Prijatno! 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)