Prokelj se ubraja u lisnato povrće i iz porodice je kupusa, a domaćice vole da ga pripremaju svojim ukućanima jer znaju koje dobrobiti on ima po zdravlje. Iako na oko ne deluje previše primamljivo, činjenica je da je to povrće prepuno zdravih i za organizam hranljivih supstanci koje nam daju energiju i sitost. Ukoliko ste u dilemi šta biste mogli za vikend da spremate od jela, evo rešenja.
Sastojci:
- kilogram prokelja
- 50 gr putera ili margarina
- 2-3 čena belog luka
- jedna glavica crnog luka
- kašičica soli
- decilitar vode
- 2 dl kisele pavlake
- malo bibera
Priprema:
U dubljem tiganju ili šerpi izdinstati na puteru iseckani beli luk i glavicu crnog luka. Dodati prokelj da se dinsta zajedno s njima, a onda posoliti i pobiberiti. Preko njega naliti vodu i ostaviti da se dinsta 15 minuta. Na drugoj strani pomešati s pavlakom izgnječeni beli luk i naliti preko prokelja. Posle nekoliko minuta skloniti s vatre. Može se služiti samo za sebe ili kao dodatak uz neko meso.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)