Ako ste ovog popodneva raspoloženi za neku testeninu i ručak koji će vas držati sitima, evo sjajnog predloga. Gibanica se decenijama priprema u našem narodu među svim generacijama, a jednako je vole i mlađi i stariji. Nebitno da li ste početnik u kulinarstvu ili onaj sa iskustvom, nema jednostavnijeg načina za pripremu ovog sjajnog obroka.
Sastojci:
- pakovanje gotovih kora (kg)
- 1/2 kg starog sira
- 1/2 l kiselog mleka
- 200 ml kisele vode
- 100 ml ulja
- 3 jaja
- prašak za pecivo
- so
Priprema:
Sjediniti sve sastojke, izuzev kora. U pleh staviti dve kore na koje idu izgužvane kore koje smo prethodno umakali u smesu. Na kraju, prekriti jednom korom, izbockati viljuškom i peći na 200 stepeni 30-40 minuta.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)