Jela bez mesa

NAJUKUSNIJA PROJA PO BAKINOM RECEPTU! Njen miris momentalno će vas vratiti u detinjstvo!

Sigurno ne znate nijednu osobu koja ne voli da pojede ukusnu proju, posebno za doručak, pa vam mi donosimo recept za koji verujemo da ćete uspeti da dodatno oduševite sve članove svoje porodice.

bySrećna republika

19.09.2022 11:04

NAJUKUSNIJA PROJA PO BAKINOM RECEPTU! Njen miris momentalno će vas vratiti u detinjstvo!
Foto: Shutterstock

Proja je jedno od omiljenih jela na našem području, pre svega jer je izuzetnog ukusa, ali i zbog činjenice da se veoma lako i brzo sprema. Međutim, kao i za mnoge recepte, dešava se da svaka domaćica ima neku svoju tajnu kako joj proja ispadne posebno mekana, vazdušasta i mirisna, tako da se dešava da kada je izvade iz rerne u momentu svi ostali članovi domaćinstva imaju osećaj da su se vratili u srećno detinjstvo

Mi vam donosimo recept baš za jednu takvu proju koja će vas zasigurno oboriti s nogu, a baš tako su je spremale, ili je još spremaju, naše bake

Preporuka je da se za njenu pripremu koristi Dr Milk gusti jogurt, a kao savršen prilog Dr Milk paprika u pavlaci. To je garancija da će u ovom obroku sigurno svi uživati. 

Sastojci:            

  • 12 supenih kasika projinog brašna
  • 4 supene kasike belog brašna
  • 3 jajeta
  • čaša od 2dl Dr Milk gustog jogurta
  • čaša od 2dl kisele vode
  • 250gr belog sira
  • 1dl ulja
  • kesica praška za pecivo
  • kao prilog Dr Milk paprika u pavlaci

Priprema:

Sve sastojke (brašno, jaja, Dr Milk gusti jogurt, kiselu vodu, sir, ulje i prašak za pecivo) sjedinite i umešajte u jednu posudu, a zatim smesu sipajte u pleh ili kalup za mafine (po želji). Prethodno tu posudu obavezno nauljite ili podmažite margarinom. Za to vreme dobro zagrejte rernu, a zatim proju pecite najpre 30 minuta na nižoj temperaturu (200 stepeni Celzjusovih), a poslednjih desetak minuta smanjite temperaturu na na 180. 

Proju isecite na komade, ukoliko ste je pekli u plehu, i poslužite je sa Dr Milk paprikom u pavlaci. Garantujemo da neće ostati nijedan jedini komad.  

Prijatno! 
 

Komentari (0)