Proja je jedno od omiljenih jela na našem području, pre svega jer je izuzetnog ukusa, ali i zbog činjenice da se veoma lako i brzo sprema. Međutim, kao i za mnoge recepte, dešava se da svaka domaćica ima neku svoju tajnu kako joj proja ispadne posebno mekana, vazdušasta i mirisna, tako da se dešava da kada je izvade iz rerne u momentu svi ostali članovi domaćinstva imaju osećaj da su se vratili u srećno detinjstvo.
Mi vam donosimo recept baš za jednu takvu proju koja će vas zasigurno oboriti s nogu, a baš tako su je spremale, ili je još spremaju, naše bake.
Preporuka je da se za njenu pripremu koristi Dr Milk gusti jogurt, a kao savršen prilog Dr Milk paprika u pavlaci. To je garancija da će u ovom obroku sigurno svi uživati.
Sastojci:
- 12 supenih kasika projinog brašna
- 4 supene kasike belog brašna
- 3 jajeta
- čaša od 2dl Dr Milk gustog jogurta
- čaša od 2dl kisele vode
- 250gr belog sira
- 1dl ulja
- kesica praška za pecivo
- kao prilog Dr Milk paprika u pavlaci
Priprema:
Sve sastojke (brašno, jaja, Dr Milk gusti jogurt, kiselu vodu, sir, ulje i prašak za pecivo) sjedinite i umešajte u jednu posudu, a zatim smesu sipajte u pleh ili kalup za mafine (po želji). Prethodno tu posudu obavezno nauljite ili podmažite margarinom. Za to vreme dobro zagrejte rernu, a zatim proju pecite najpre 30 minuta na nižoj temperaturu (200 stepeni Celzjusovih), a poslednjih desetak minuta smanjite temperaturu na na 180.
Proju isecite na komade, ukoliko ste je pekli u plehu, i poslužite je sa Dr Milk paprikom u pavlaci. Garantujemo da neće ostati nijedan jedini komad.
Prijatno!
Komentari (0)