Ako želite da napravite pecivo koje će danima biti sveže i mekano, obavezno koristite Dr Milk jogurt za pripremu testa, odnosno kiflica koje će oduševiti sve za stolom.
Predlažemo recept za pripremu kiflica koje možete da filujete sa nadevom po želji, bilo da ih volite punjene sirom, šunkom ili džemom.
Sastojci:
- kg brašna
- 200 ml Dr Milk jogurta
- 200 ml Dr Milk mleka
- 40 g kvasca
- kašika šećera
- 2 kašičice soli
- 200 ml ulja
- 10 g praška za pecivo
- 2 žumanca
- jaje
- 250 g margarina
- punjenje po želji
- susam
Priprema:
Staviti Dr Milk mleko da vri, ali ne da provri, pa dodati šećer i kvasac, sipati malo brašna odgore i ostaviti da naraste. U odvojenoj posudi pomešati 900 g brašna sa praškom za pecivo i soli. Sipati kvasac, promešati, dodati Dr Milk jogurt i ulje i sve promešati.
Dodati žumanca i ostatak brašna i umesiti glatko testo, da se ne lepi za ruke (po potrebi dodati još malo brašna). Podeliti na testo 4 jednaka dela, premazati uljem i ostaviti jufke da se udvostruče. Zatim jednu po jednu jufkicu razvući u krug i iseći na trouglove. Ukoliko ih punite, na širi kraj staviti fil, pa rolati testo u kiflice islagati u podmazan pleh (ili postavljen pek papirom). Umutiti jaje i premazati kiflice i na svaku staviti komadić margarina. Posuti susamom. Ostaviti kratko da narastu.
Uključiti rernu na 200 stepeni i paći 15 do 20 minuta dok ne porumene.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)