Jela bez mesa

GIBANICA ZA 10 MINUTA: Recept koji ćete obožavati

Zaista je malo ljudi koji ne vole da pojedu gibanicu sa sirom, a recept koji vam predlažemo možete da iskoristite u svakoj prilici kada želite da oduševite nekoga ukusnim zalogajem.

04.07.2022 08:00

GIBANICA ZA 10 MINUTA: Recept koji ćete obožavati
shutterstock.com/Srećna republika

Dobra stara gibanica je gotovo obavezno jelo u svakoj srpskoj kući, pa nije ni čudo što smo smislili recept koji nam omogućava da napravimo fantastično jelo za svega nekoliko minuta. Tačnije, nekoliko minuta ćete provesti u pripremi jela, a ostalo će odraditi vaša rerna.

Naša preporuka je da za pripremu ovog jela koristite sveže kore za gibanicu, ali i kvalitetne mlečne proizvode poput Dr Milk sitnog sira ili Dr Milk Unikatos sira jer oni garantuju da će ukus biti pun pogodak.

Sastojci:

Priprema:

Sve sastojke, osim kora, pomešajte u velikoj činiji. Podmazan pleh obložite sa dve kore da dobro pokriju dno i ostanu da vire preko stranice pleha, a yatim ih poprskajte uljem. Odvojte 3 ili 4 kore za preklapanje pite, a ostatak kora iscepkajte, zgužvajte i umačite u smesu sa Dr Milk sitnim sirom i slažite u pleh jedno pored druge. Kada potrošite sav materijal, kore koje vire sa strane preklopiti preko mase, a preostale složite preko svega i zatvorite. Umutite jaje sa mlekom i malo kisele vode i sve prelijte preko gibanice. Peći u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Prijatno!

Komentari (0)