U jutarnjem pripremanju za posao mnogi izostave doručak, jer pri samoj pomisli da prilaze šporetu pred polazak iz kuće gube volju i kupuju nešto usput u pekari. Greška! Za ovaj recept potrebno vam je celih pet minuta, a predstavlja zdrav obrok bogat proteinima i vitaminima.
Držaće vas dugo sitim, a pritom vas neće peći savest da ste pojeli nešto nezdravo. Reč je dobroj, staroj kajgani u kombinaciji sa povrćem. Iskoristite jesenje dane da uživate u svežem povrću kojeg ima napretek na pijacama, a izbor omiljenog je na vama. Najčešće se koriste sveža paprika i paradajz koji su se pokazali kao proverena kombinacija sa jajima. Priprema ne traži čak ni prljanje sudova, jer kod ove kajgane nije potrebno da prethodno mutite jaja. Dovoljna vam je samo daska za sečenje povća i tiganj u kojem ćete napraviti doručak.
Srećna Republika vam poklanja ovaj recept za dobro jutro. Sigurno ćete ga pripremati često.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 zelena paprika
- 1 veći paradajz
- malo masti ili ulja
Priprema:
Iseckajte papriku i paradajz na manje komade. U tiganju zagrejte ulje pa ubacite povrće, posolite da se prži dva-tri minuta. Potom dodajte dva jaja direktno u tiganj i izmešajte zajedno sa povrćem. Kad je kajgana gotova pospite je seckanim peršunom. Uz ovu kajganu možete da servirate i feta sir. Doručak je gotov.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)