Kada želite brz obrok, jaja su uvek prvi izbor, i ništa bolje nema od početka dana uz ukusnu kajganu. Ovaj način pripreme jaja je super jednostavan, i što je najvažnije, u kajganu možete da dodate bukvalno sve što vam padne na pamet.
Nekada će te kombinacije biti čudne, ali ni to nije važno ako je ukus sjajan.
Zato, zamislite kajganu sa javorovim sirupom... Zvuči čudno, zar ne?
Ovako je to opisala Lindzi Fanston, urednica sajta The Kitchn:
- Kada prži jaja, moj tata obavezno stavlja jedan sastojak koji im daje tako dobar i naročit ukus! fis / Digifoodstock / Profimedia
Moj tata je zaista vešt u pripremi jaja. Njegovi omleti su već legendarni i obično ih pravi za praznike ili neko posebno nedeljno jutro. On je majstor i kada su u pitanju pržena jaja na puteru sa hrskavim, čipkastim ivicama. Kada je bio u poseti prošlog vikenda, saznala sam koje je njegova tajna za jaja (jer, ako ih jedete svakog dana, morate uneti malo kreativnosti) - ispričala je ona.
Otkrila je u čemu je tajna.
- Tražio je javorov sirup. "Sirup? Zašto? Sa jajima?" pitala sam. "Samo gledaj", odgovorio je, pre nego što je obilno zalio svoju tek pripremljenu kajganu. Posmatrala sam ga - s blagim osećajem užasa, da budem iskrena - dok je objašnjavao da su to najbolja jaja koja ću ikad probati, jer slatkoća javorovog sirupa iznenađujuće dobro ide uz inače blage proteine iz jaja - ispričala je ona.
Bila je previše šokirana da bi odmah isprobala ovu neobičnu kombinaciju, ali danima kasnije nije mogla da je izbaci iz glave, pa je odlučila da je vreme da pokuša.
- Bila sam malo nervozna, ali posle prvog zalogaja, shvatila sam - ipak ima smisla. Robusna slatkoća i karamelaste note javorovog sirupa se savršeno slažu sa bogatim ukusom žumanceta. Posle nekoliko zalogaja, dodala sam malo crnog bibera za bolji ukus, ali sve u svemu, moram ovom doručku dati odličnu ocenu - zaključila je Lindzi Fanston, prenosi The Kitchn.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)