Slanina se može pripremiti na bezbroj načina, ali postoji jedan poseban koji je čini neverovatno ukusnom - i uključuje jedan neočekivani sastojak: brašno.
Ova omiljena mesnata namirnica savršeno se slaže s gotovo svim - jajima, testeninom ili salatama, a ako želite da postignete njenu savršeno hrskavu teksturu, najbolji način pripreme jeste pečenje u rerni uz dodatak brašna.
Zašto baš rerna?
Pečenje slanine u rerni ima brojne prednosti u odnosu na prženje u tiganju. Mnogi su već iskusili kako prženje zna da ostavi masne mrlje po šporetu, pa čak i da izazove opekotine zbog prskanja vruće masti.
Rerna ne samo da znatno smanjuje nered u kuhinji, već rezultira i savršeno hrskavom slaninom. Uz to, dok se peče, imate dovoljno vremena da pripremite ostala jela s kojima ćete je poslužiti.
Savršena slanina u pet koraka
Pečena slanina ima neverovatno bogat ukus, a najbolje od svega je što za nju ne trebate mnogo sastojaka niti ćete nakon pripreme imati gomilu posuđa za pranje. I ne brinite ako niste stručnjak - priprema je vrlo jednostavna.
Prema receptu Lise Brajan s bloga "Down Shiftology", prvi korak je zagrevanje rerne na 200 stepeni Celzjusovih. Time ćete osigurati da slanina počne da se peče odmah nakon što je stavite unutra. Veliki pleh za pečenje obložite papirom za pečenje, a potom na njega složite komade slanine.

shutterstock.com
Za dodatnu hrskavost, pre pečenja možete slaninu lagano posuti brašnom. Zatim je stavite u rernu i pecite 10 do 20 minuta, u zavisnosti od toga koliko želite da bude hrskava. Na kraju izvadite slaninu i stavite je na tanjir obložen papirnim ubrusom da se ocedi višak masnoće. Poslužite i uživajte!
Masnoću koja se skupi na plehu nemojte da bacate - spremite je u staklenu posudu i iskoristite za pripremu drugih jela, poput prženih jaja. Tako nećete trošiti ulje, a dobićete dodatnu dubinu ukusa.
Komentari (0)