Tetka Saveta

OVO MORATE DA ZNATE! Spas da vam piletina nikada ne bude suva - trik je u jednom sastojku koji SVI imamo u kući!

Ovaj jednostavan metod može da bude od pomoći i sa ostalim vrstama mesa - bićete oduševljeni.

Slika Autora
byNevena Jakovljević

19.05.2025 08:30

OVO MORATE DA ZNATE! Spas da vam piletina nikada ne bude suva - trik je u jednom sastojku koji SVI imamo u kući!
Ambiento/Shutterstock

Ponekad se dogodi da piletina ispadne prepečena ili da pokupi vlagu dok je čuvamo u frižideru. Umesto da je bacite, postoji trik koji malo ko zna, a koji može spasiti vašu piletinu i učiniti je sočnijom. Ovaj jednostavan metod zahteva samo nekoliko minuta i malo pažnje.

Za ovaj trik, sve što vam je potrebno je tiganj i nekoliko kockica leda. Uzmite tiganj, stavite u nju meso i dodajte jednu do dve kockice leda. Poklopite tiganj i zagrejte na laganoj vatri. Kockica leda će se postepeno otopiti i pretvoriti u paru koja će nežno zagrevati piletinu iznutra. Ovaj proces pomaže da se vrati vlažnost mesa, a da pritom ne dođe do dodatnog pečenja. Ključno je da poklopite tiganj jer para mora ostati unutar nje da bi efekat bio što bolji. Ovaj trik ne samo da vraća sočnost vašem mesu, već i čini da izgleda privlačnije.

shutterstock.com/Pixel-Shot

Kako da meso bude sočno

Ukoliko želite da obogatite ukus piletine, možete dodati komadić maslaca ili nekoliko kašika pileće čorbe zajedno sa kockicama leda. Ova kombinacija ne samo da će pomoći da meso bude sočnije, već će stvoriti i prirodni “umak” koji možete preliti preko piletine pre nego što je poslužite. Ovakav dodatak može znatno poboljšati ukupni ukus jela, čineći ga savršenim za svakodnevni ručak ili posebne prilike.


Ovaj koristan trik ne odnosi se samo na piletinu. Takođe može da se koristi i s drugim vrstama mesa poput ćuretine, svinjetine, pa čak i pečenih bataka s roštilja. Bez obzira na vrstu mesa koju želite da osvežite, ovaj jednostavan metod može biti od pomoći. Uživajte u sočnom mesu čak i kada se dogodi nepredviđena situacija da ga prepečete.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)