Jela bez mesa

HRSKAV, SOČAN I SUPERUKUSAN! Zapečeni omlet sa spanaćem i sirom će biti vaš novi omiljeni doručak - kada ga jednom probate, samo ćete ga ovako spremati!

Da biste dobili ovaj ukusan obrok nije vam potrebno više od 20 minuta.

Slika Autora
byAleksandar Novaković

15.05.2025 08:01

HRSKAV, SOČAN I SUPERUKUSAN! Zapečeni omlet sa spanaćem i sirom će biti vaš novi omiljeni doručak - kada ga jednom probate, samo ćete ga ovako spremati!
Africa Studio/Shutterstock

Izgleda kao palačinka, ali je sočniji od nje - zapečeni omlet sa sirom i spanaćem će vas oboriti s nogu svojim fantastičnim ukusom, i sigurni smo da ćete ga često spremati za doručak ili večeru. Kaloričan je i garantovano će vas zasititi.

Kao i kod svih omleta, i ovde možete da eksperimentišete sa sastojcima. Ovo sočno jelo je gotovo za dvadesetak minuta, i sa njim nema greške.

Sve što treba da uradite je da umutite jaja sa ostalim sastojcima, zapečete i poslužite.

Sastojci:

  • Jaja 4 komada
  • Spanać 100-150 g
  • Sir po želji 50 g
  • Pavlaka ili mleko 2 kašike
  • So i biber po ukusu
  • Muskatni orah, prstohvat (po želji)
  • Maslinovo ulje za podmazivanje
  • Seckani mladi luk, beli luk, susam po želji

shutterstock.com

Slobodno eksperimentišite sa sastojcima

Priprema:

Ako koristite svež spanać, operite ga i kratko prodinstajte na malo ulja dok ne svene. Ocedite višak vode. Ako koristite zamrznut, prethodno ga odmrznite i dobro iscedite.

U činiji umutite jaja sa pavlakom (ili mlekom), dodajte so, biber i po želji prstohvat muškatnog oraščića.

Umešajte pripremljeni spanać i izmrvljen sir. Ako volite jači ukus, možete dodati malo sitno seckanog belog luka ili mladog luka.

Rernu zagrejte na 200 stepeni Podmažite tiganj koji može u rernu ili manju okruglu tepsiju (prečnik oko 24 cm).

Sipajte smesu i lepo je poravnajte. Po želji pospite susamom ili rendanim sirom po vrhu. Pecite 15-20 minuta dok se omlet lepo ne stegne i dobije zlatno-smeđu boju.

Po potrebi, pred kraj uključite gornji grejač (gril) na par minuta da dobije hrskavu koricu.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)