Izgleda kao palačinka, ali je sočniji od nje - zapečeni omlet sa sirom i spanaćem će vas oboriti s nogu svojim fantastičnim ukusom, i sigurni smo da ćete ga često spremati za doručak ili večeru. Kaloričan je i garantovano će vas zasititi.
Kao i kod svih omleta, i ovde možete da eksperimentišete sa sastojcima. Ovo sočno jelo je gotovo za dvadesetak minuta, i sa njim nema greške.
Sve što treba da uradite je da umutite jaja sa ostalim sastojcima, zapečete i poslužite.
Sastojci:
- Jaja 4 komada
- Spanać 100-150 g
- Sir po želji 50 g
- Pavlaka ili mleko 2 kašike
- So i biber po ukusu
- Muskatni orah, prstohvat (po želji)
- Maslinovo ulje za podmazivanje
- Seckani mladi luk, beli luk, susam po želji

shutterstock.com
Priprema:
Ako koristite svež spanać, operite ga i kratko prodinstajte na malo ulja dok ne svene. Ocedite višak vode. Ako koristite zamrznut, prethodno ga odmrznite i dobro iscedite.
U činiji umutite jaja sa pavlakom (ili mlekom), dodajte so, biber i po želji prstohvat muškatnog oraščića.
Umešajte pripremljeni spanać i izmrvljen sir. Ako volite jači ukus, možete dodati malo sitno seckanog belog luka ili mladog luka.
Rernu zagrejte na 200 stepeni Podmažite tiganj koji može u rernu ili manju okruglu tepsiju (prečnik oko 24 cm).
Sipajte smesu i lepo je poravnajte. Po želji pospite susamom ili rendanim sirom po vrhu. Pecite 15-20 minuta dok se omlet lepo ne stegne i dobije zlatno-smeđu boju.
Po potrebi, pred kraj uključite gornji grejač (gril) na par minuta da dobije hrskavu koricu.
Prijatno!
Komentari (0)