Šta ima bolje od mirisa tek pečenih projica - ne samo da nas to vraća u detinjstvo, već i podseća koliko je malo potrebno da bismo uživali u jelu.
Kao i uvek projice su veoma zahvalne, ne traže mnogo truda i gotove su za tridesetak minuta. Možete ih poslužiti kao dodatak glavnom jelu, ali su i sjajan "solo" obrok, naročito ujutru. I što je najvažnije, možete i da eksperimentišete i u smesu dodate malo slaninice ili spanaća, a možda i nešto treće, šta god vam je volja.
Recept je jednostavan i za početnike - ne brinite, ove projice svima uspevaju i iz prvog puta! Provereno.
Arina P Habich/Shutterstock
Sastojci:
- Jaja 2 komada
- Jogurt 1 čaša
- Ulje 1/2 čaše
- Kukuruzno brašno 1 čaša
- Belo brašno 1 čaša
- Prašak za pecivo 1 kesica
- So 1 kašičica
- Sir po želji 100 g
- Kisela pavlaka 1 kašika
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte jogurt, ulje i so. Dobro promešajte. Zatim dodajte kukuruzno i belo brašno pomešano s praškom za pecivo.
Na kraju umešajte izmrvljen sir (i pavlaku, ako želite). U kalup za mafine stavite papirne korpice ili ga premažite uljem i pospite brašnom. Sipajte smesu do 2/3 visine kalupa (projice će narasti).
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 20-25 minuta, dok lepo ne porumene i ne dobiju hrskavu koricu.
Po želji dodajte u smesu malo seckane slanine, spanaća ili kukuruza. Umesto sira možete koristiti rendanu tikvicu (dobro oceđenu) za laganiju varijantu.
Uživajte!
Komentari (0)