Jela bez mesa

MIRIS KOJI NAS VRAĆA U DETINJSTVO - NAJMEKŠE PROJICE, USPEVAJU IZ PRVOG PUTA: Gotove za pola sata, a ukus je BOŽANSTVEN!

Kod ovog recepta čak možete malo da pustite mašti na volju i da eksperimentišete sa ukusima, a evo i kako.

Slika Autora
byAleksandar Novaković

09.05.2025 08:01

MIRIS KOJI NAS VRAĆA U DETINJSTVO - NAJMEKŠE PROJICE, USPEVAJU IZ PRVOG PUTA: Gotove za pola sata, a ukus je BOŽANSTVEN!
Chatham172/Shutterstock

Šta ima bolje od mirisa tek pečenih projica - ne samo da nas to vraća u detinjstvo, već i podseća koliko je malo potrebno da bismo uživali u jelu.

Kao i uvek projice su veoma zahvalne, ne traže mnogo truda i gotove su za tridesetak minuta. Možete ih poslužiti kao dodatak glavnom jelu, ali su i sjajan "solo" obrok, naročito ujutru. I što je najvažnije, možete i da eksperimentišete i u smesu dodate malo slaninice ili spanaća, a možda i nešto treće, šta god vam je volja. 

Recept je jednostavan i za početnike - ne brinite, ove projice svima uspevaju i iz prvog puta! Provereno.

Arina P Habich/Shutterstock

Neodoljive projice na svraćaju u detinjstvo

Sastojci:

  • Jaja 2 komada
  • Jogurt 1 čaša
  • Ulje 1/2 čaše
  • Kukuruzno brašno 1 čaša
  • Belo brašno 1 čaša
  • Prašak za pecivo 1 kesica
  • So 1 kašičica
  • Sir po želji 100 g
  • Kisela pavlaka 1 kašika

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte jogurt, ulje i so. Dobro promešajte. Zatim dodajte kukuruzno i belo brašno pomešano s praškom za pecivo.

Na kraju umešajte izmrvljen sir (i pavlaku, ako želite). U kalup za mafine stavite papirne korpice ili ga premažite uljem i pospite brašnom. Sipajte smesu do 2/3 visine kalupa (projice će narasti).

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 20-25 minuta, dok lepo ne porumene i ne dobiju hrskavu koricu.

Po želji dodajte u smesu malo seckane slanine, spanaća ili kukuruza. Umesto sira možete koristiti rendanu tikvicu (dobro oceđenu) za laganiju varijantu.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)