Ako ste mislili da proja može biti samo jednostavno jelo za doručak ili večeru, vreme je da vas razuveri, ni manje ni više nego Doli Parton! Legendarna kantautorka i zvezda kantri muzike, osim što je pretalentovana za pevanje, oduševila je fanove i svojim kulinarskim umećem. Nedavno je otkrila svoj recept za proju, koji je u rekordnom roku postao viralan i osvojio srca širom sveta.
Ono što ovaj recept izdvaja jeste njegova jednostavnost, potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, malo vremena i dobra volja. Doli tvrdi da je upravo ovakva proja bila nezaobilazni deo njenog detinjstva i porodičnih okupljanja u Tenesiju, a sada njenu čar mogu da osete i obožavaoci širom planete.
U nastavku sledi jednostavan recept za najsočniju proju sa slaninom!
Sastojci:
- nekoliko tankih listova slanine
- pola šolje ulja
- tri šolje kukuruznog brašna
- prstohvat soli
- jedna šolja grčkog jogurta
Priprema:
Najpre isecite slaninu na sitne komadiće i kratko je propržite, a ulje koje ostane sačuvajte za kasnije. U posebnoj posudi pomešajte kukuruzno brašno sa solju i postepeno dodajte grčki jogurt, dok ne dobijete glatku i srednje gustu smesu. Umešajte i malo ulja od pržene slanine da bi testo dobilo posebnu aromu.
Sve izlijte u pleh podmazan ili obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40-45 minuta. Kada proja dobije zlatno smeđu boju, izvadite je, ostavite da se kratko prohladi, pa isecite na kocke i poslužite.
Shutterstock/Nina Firsova
Doli Parton ne važi samo za muzičku ikonu već i za ženu koja je kroz karijeru ostala verna korenima i jednostavnim vrednostima. U njenom domu hrana je uvek bila simbol ljubavi i okupljanja, a upravo ovakva proja podseća je na toplinu porodičnog doma.
Njen recept za proju spaja jednostavnost, ukus i nostalgiju. Ako želite da unesete dašak nostalgije u svoj dom, ovaj recept je pravi izbor. Jedno je sigurno, kada probate proje po receptu Doli Parton, shvatićete zašto je osvojila i publiku i gurmane širom sveta.
Komentari (0)