Princeza Dajana nije bila samo modna ikona i omiljena članica britanske kraljevske porodice, bila je i žena sa izgrađenim stavom i ukusom. Kako otkriva njen bivši lični kuvar Daren Mekgrejdi, princeza je obožavala doručak koji danas na društvenim mrežama ima milione pregleda. Reč je o ovsenim pahuljicama koje moraju da odstoje preko noći da bi dobile puniji ukus i onaj pravi užitak.
Dijana ih je otkrila još početkom devedesetih tokom boravka u švajcarskoj klinici, gde su se služile, a bila je toliko oduševljena da je kuvaru poručila da ovo jelo želi svaki dan da jede za doručak.
"Kraljevski" doručak princeze Dajane
Mekgrejdi, koji je radio za kraljevsku porodicu od 1982. do 1997. godine, objasnio je da se princeza nakon razvoda posvetila sebi, vežbala je tri puta nedeljno, hranila se zdravo i izgledala bolje nego ikada. Upravo tada je ovaj doručak postao njen svakodnevni ritual.

Nina Firsova/Shutterstock
Osim što je bogat vlaknima i vitaminima, ovaj doručak je idealan za one koji ujutru nemaju vremena, jer se pravi uveče i čeka vas spreman čim ustanete. Ukusno, kremasto i osvežavajuće, pravo malo jutarnje savršenstvo u činiji.
Sastojci:
- 100 g krupno mlevenih ovsenih pahuljica
- 240 ml sveže ceđenog soka od narandže
- 240 g grčkog jogurta
- 1 kašika meda (po želji)
- malo cimeta (po želji)
- polovina jabuke
- sok jednog limuna
- 150 g svežih borovnica
- 50 g tostiranih oraha
Priprema:
U činiji pomešajte pahuljice i sok od narandže. Pokrijte folijom i ostavite u frižideru preko noći. Ujutru dodajte jogurt, med, limunov sok i cimet.
Narendajte jabuku i dodajte je u smesu, zajedno s pola količine borovnica. Rasporedite u činije i odozgo dodajte preostale borovnice i tostirane orahe.
Ovaj doručak je pravi kraljevski užitak, a sada možete i vi da ga probate ako je bio dovoljno dobar za princezu, sigurno će prijati i vama!
Komentari (0)