Roditeljstvo

NE MOŽETE DA NATERATE DETE DA JEDE ZDRAVO?! Ovaj TRIK rešiće mamama NAJVEĆE probleme, a mališani će ga OBOŽAVATI!

Za roditelje osmišljavanje zdravog obroka za porodicu tri puta dnevno svaki dan ponekad predstavlja veliki problem.

25.10.2021 13:55

NE MOŽETE DA NATERATE DETE DA JEDE ZDRAVO?! Ovaj TRIK rešiće mamama NAJVEĆE probleme, a mališani će ga OBOŽAVATI!
freepik

Deca neretko odbijaju da jedu zdravu hranu, a roditelji moraju da smišljaju dovitljive načine kako da svojoj deci unesu u ishranu sve potrebne sastojke.Ekipa portala Srećna republika osmislila je nekoliko doručaka koje ćete uvek moći da izvuče iz rukava i zdrav obrok pretvorite u veliku zabavu.


Slatka palenta 


Palenta je jedan od obroka koji važi za niskokaloričan, a opet pun nutritijenata. Ipak kako napraviti ovaj obrok da deci bude interesantan i primamljiv?

Naravno odgovor uvek možete potražiti u čokoladi!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by jaylecjfxchf (@jaylecjfxchf)

 

U svoju palentu dodajte samo malo kakaa i šećera, a zatim sve to prelijte mlekom. Preko palente možete da prospete i čokoladne mrvice ili šarene zvezdice koje će vašu decu privući ovom zdravom doručku. Sličnu stvar možete uraditi i sa grizom, tako da i to može biti jedan poseban obrok! Pustite mašti na volju i u ovaj obrok dodajte voće koje vaše dete voli, sigurni smo da ćete zajedno uživati!


Projice


Svi znaju kako da naprave proju, ali kako taj obrok približiti deci?

 
Danas je i taj zadatak za roditelje jako olakšan, sve što treba da uradite jeste da kupite gumene modle u obliku zvezda, srca ili kružića i cvetića, a uz to možete u dodati različite semenke koje će dodati izgled prošaranosti. Dodajte sa strane i jogurt ili sir, ali i krastavčiće isečene na sitne komadiće i vaše dete dobiće sve potrebne nutritijente.

 


Jaja


"Svako jutro jedno jaja, organizmu hranu daje", ova rečenica svima nam je poznata, ali nekada nije lako deci objasniti značaj ovog obroka. Zato mnogi roditelji pribegavaju trikovima kako bi deci pružili zdravlje kroz samo jedan obrok.

Kao i sa projicama, i sa jajima možete nabaviti modlice kojima ćete ovu namernicu pripremiti u obliku koji će vašoj deci biti zanimljiv, a ako u jaja dodate i salamu, pršutu, sir, pavlaku ili papriku, budite sigurni da ste svom detetu priuštili zdrav obrok u kom će uživati. 

 

 

Naravno, koliko je važno da detetu pripemite zdrav obrok, toliko je važno da mu  objasnite i zašto je taj obrok zdrav. Uključite svoju mezimicu ili mezimca u spremanje obroka, pomaganje roditeljima deci je uvek zanimljivo, a tako će i naučiti da cene trud i uživaju u obroku. 
Pišite nam šta vaša deca vole da jedu i kako vi pripremate zdrave obroke.

Komentari (0)