Jela od krompira većina obožava i svako ih sprema na svoj način. Međutim, neretko nam se dešava da se krompir prilikom pečenja ili osuši ili bude tvrd i nedovoljno pečen.
Složićete se da nema ništa gore kada uložite vreme u pripremu ukusnog obroka, a on bude bljutavog ukusa ili nedovoljno pečen. Ipak, jedan recept garantuje da do ovakvog scenarija ipak neće doći. Da biste postigli da krompirići pečeni u rerni budu spolja hrckavi, a iznutra dobro pečeni, potrebni su vam senf i med.
Sastojci:
- oljušten i iscekan na kriške krompir, količina zavisi od broj osoba za koliko spremate
- 2 kašičice senfa
- 4 kašičice meda
- biber i so po želji
- ulje za podmazivanje pleha
- 2 kašika putera
Priprema:
U činiju dodajte biber i senf i pomešajte dok se ne sjedine, a potom im dodajte med. U međuvremenu, u rerni zagrejte pleh u kojem ćete peći krompir. Njega namažite uljem i soli i puterom. Kada se pleh malo ugreje, u njega stavite isečen krompr i prelijte sa polovinom smese od meda i senfa. Posle 20 minuta, kada krompir bude već pri kraju pečeja prelijte ga sa ostatkom smese na svakih 5 minuta. To će učiniti da krompir bude hrcave korice. Krompr pecite sve dok ne potrošite smesu i ona ne upije u koricu krompira, te dobije lepu braonkastu boju.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)