Tetka Saveta

Daska za sečenje vam je prljava i puna tragova hrane? MOŽE DA BUDE KAO NOVA! (VIDEO)

Pogledajte video sastavljen od nekoliko jednostavnih koraka kojima staroj dasci za sečenje možete da vratite stari sjaj.

01.09.2022 11:02

Daska za sečenje vam je prljava i puna tragova hrane? MOŽE DA BUDE KAO NOVA! (VIDEO)
shutterstock.com

 

Daska za sečenje hrane koristi se tokom pripremanja maltene svakog obroka. Međutim, ma koliko je prali, ona nikada ne deluje potpuno čisto. Što je duže koristimo, na njoj se pojavljuju tragovi koji mogu veoma grozno izgledati. Da ne biste na svakih nekoliko nedelja morali da kupujete novu dasku za sečenje, uz jednostavan trik vratite joj stari sjaj.

U kratkom videu objavljenom na Instagramu, jedna influenserka pokazala je prljavu dasku pre nego što se upustila u nekoliko jednostavnih koraka da je oživi, koristeći samo prašak za pranje veša i limuna.

Instagram.com/ nancy.birtwhistle

Daska pre i posle čišćenja

Nakon korišćenja praška, kojim je daska najpre natopljena i ostavljena da odstoji preko noći, usledilo je lagano ribanje starom četkicom za zube, a zatim stavljanje limuna.

Posle toga je neophodno dasku potopiti u kipuću vodu i ostaviti je preko noći. Sutradan je dovoljno staviti je na sunčano mesto za završnu fazu u procesu čišćenja. Nakon čitavog postupka daska će izgledati kao nova, pritom će biti i dezinfikovana te je možete koristiti bez straha da ćete u sebe uneti neke nečistoće i mikroorganizme.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)