Tetka Saveta

Pripašće vam muka, ove tri stvari NIKAKO NE DODIRUJTE U HOTELSKOJ SOBI! A pidžamu uvek sklanjajte na bezbedno, tvrde stručnjaci! (VIDEO)

Ukoliko ste se zaputili na neko putovanje, gde vam predstoji boravak u hotelu, trebalo bi da obratite pažnju na nekoliko stavri koje treba izbegavati u sobama.

30.08.2022 15:00

Pripašće vam muka, ove tri stvari NIKAKO NE DODIRUJTE U HOTELSKOJ SOBI! A pidžamu uvek sklanjajte na bezbedno, tvrde stručnjaci! (VIDEO)
shutterstock.com

Hotelske sobe mnogi smatraju besprekorno čistim mestima, te se na odmoru svi maksimalno opuštaju, ne razmišljajući mnogo o tome gde ostavljaju pojedine stvari ili šta dodiruju. Naravno, ulaskom u sobu na prvi pogled sve ambijent deluje besprekorno i reklo bi se da nema zamerki na rad hotelijera i onih koji se brinu o higijeni objekta. Ipak, čini se da stvari funkcionišu drugačije.

Naime, dermatolozi savetuju da se ne treba previše opuštati i tek tako koristiti stvari iz hotela, barem ako je suditi po snimku koji kruži Internetom i gde žena, koja se predstavlja kao specijalista za kožu i kožna oboljenja, objašnjava šta nikako ne treba raditi tokom boravka u iznajmljenim sobama i apartmanima.

Pranje lica sapunom iz hotela

Prvu stvar koju dermatološkinja navodi jeste da u hotelima treba izbegavati pranje lica sapunom iz hotela. Kako navodi u snimku, ona uvek izbegava njihove proizvode i radije se opredeljuje za sopstvene koje uvek nosi na putovanjima. Koža je izuzetno osetljiv deo tela na koji posebno treba obratiti pažnja i ne treba pribegavati bilo kom proizvodu kog se „dočepate“. Nega lica zahteva proverene proizvode.

Hodanje bosih nogu

Bakterije i potencijalne infekcije vrebaju svuda, pa je najpreporučljivije koristiti papuče dok boravite u hotelu. Preko bosih nogu ili čarapa, skuplja se prljavština i razne bakterije koje prenosite dalje sedeći ili ležeći na krevetu. 

Dodirivanje daljinskog upravljača

Potpuno nesvesno, većina nas poseže za daljinskim upravljačem čim uđemo u hotelsku sobu, ne razmišljajući mnogo o tome gde je on boravio i ko ga je sve dodirivao. Zato, dermatološkinja preporučuje čišćenje i dezinfekciju upravljača pre korišćenja, pa makar to bilo i sa običnom vlažnom maramicom.

shutterstock.com

Spremačice u sobama, osim sa posteljinom, imaju dodira i sa vašim stvarima

Ostavljanje pidžame na krevetu

Zbog žurbe da na vreme stignete na doručak ili u šetnju, često većina ne obraća pažnju i ostavlja pidžamu na krevetu, onako kako ju je svukla sa sebe. Međutim, tako ostavljena pidžama dolazi u dodir s rukama onog koji posprema i čisti sobu, što nije dobro. Budući da spremačice prelaze preko raznih površina kako bi ih očistile, čime prljaju ruke, dodirujući vašu pidžamu stvaraju potencijalnu opasnost od prenosa bakterija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)