Tetka Saveta

Pripašće vam muka, ove tri stvari NIKAKO NE DODIRUJTE U HOTELSKOJ SOBI! A pidžamu uvek sklanjajte na bezbedno, tvrde stručnjaci! (VIDEO)

Ukoliko ste se zaputili na neko putovanje, gde vam predstoji boravak u hotelu, trebalo bi da obratite pažnju na nekoliko stavri koje treba izbegavati u sobama.

30.08.2022 15:00

Pripašće vam muka, ove tri stvari NIKAKO NE DODIRUJTE U HOTELSKOJ SOBI! A pidžamu uvek sklanjajte na bezbedno, tvrde stručnjaci! (VIDEO)
shutterstock.com

Hotelske sobe mnogi smatraju besprekorno čistim mestima, te se na odmoru svi maksimalno opuštaju, ne razmišljajući mnogo o tome gde ostavljaju pojedine stvari ili šta dodiruju. Naravno, ulaskom u sobu na prvi pogled sve ambijent deluje besprekorno i reklo bi se da nema zamerki na rad hotelijera i onih koji se brinu o higijeni objekta. Ipak, čini se da stvari funkcionišu drugačije.

Naime, dermatolozi savetuju da se ne treba previše opuštati i tek tako koristiti stvari iz hotela, barem ako je suditi po snimku koji kruži Internetom i gde žena, koja se predstavlja kao specijalista za kožu i kožna oboljenja, objašnjava šta nikako ne treba raditi tokom boravka u iznajmljenim sobama i apartmanima.

Pranje lica sapunom iz hotela

Prvu stvar koju dermatološkinja navodi jeste da u hotelima treba izbegavati pranje lica sapunom iz hotela. Kako navodi u snimku, ona uvek izbegava njihove proizvode i radije se opredeljuje za sopstvene koje uvek nosi na putovanjima. Koža je izuzetno osetljiv deo tela na koji posebno treba obratiti pažnja i ne treba pribegavati bilo kom proizvodu kog se „dočepate“. Nega lica zahteva proverene proizvode.

Hodanje bosih nogu

Bakterije i potencijalne infekcije vrebaju svuda, pa je najpreporučljivije koristiti papuče dok boravite u hotelu. Preko bosih nogu ili čarapa, skuplja se prljavština i razne bakterije koje prenosite dalje sedeći ili ležeći na krevetu. 

Dodirivanje daljinskog upravljača

Potpuno nesvesno, većina nas poseže za daljinskim upravljačem čim uđemo u hotelsku sobu, ne razmišljajući mnogo o tome gde je on boravio i ko ga je sve dodirivao. Zato, dermatološkinja preporučuje čišćenje i dezinfekciju upravljača pre korišćenja, pa makar to bilo i sa običnom vlažnom maramicom.

shutterstock.com

Spremačice u sobama, osim sa posteljinom, imaju dodira i sa vašim stvarima

Ostavljanje pidžame na krevetu

Zbog žurbe da na vreme stignete na doručak ili u šetnju, često većina ne obraća pažnju i ostavlja pidžamu na krevetu, onako kako ju je svukla sa sebe. Međutim, tako ostavljena pidžama dolazi u dodir s rukama onog koji posprema i čisti sobu, što nije dobro. Budući da spremačice prelaze preko raznih površina kako bi ih očistile, čime prljaju ruke, dodirujući vašu pidžamu stvaraju potencijalnu opasnost od prenosa bakterija.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)