Odrasli

OVA ŽENA MESEC DANA NIJE OBAVILA VELIKU NUŽDU! Pokazala je stomak i zaprepastila ljude širom sveta! (FOTO, VIDEO)

Šerin Dočerti (39) iz Škotske ima težak poremećaj u radu creva, ali lekari već mesecima ne mogu da otkriju šta joj se tačno dešava.

bySrećna republika

29.08.2022 10:00

OVA ŽENA MESEC DANA NIJE OBAVILA VELIKU NUŽDU! Pokazala je stomak i zaprepastila ljude širom sveta! (FOTO, VIDEO)
printscreen/TikTok/cherineandcathydoll

Šerin Dočerti (39) iz Škotske je u februaru 2022. godine doživela takav problem s crevima da punih mesec dana nije obavila veliku nuždu, o čemu je javno progovorila na svojim društvenim mrežama. Sa 222.000 svojih pratilaca na TikToku, objavila je priloge o problemima s kojima se suočavala, od jako natečenog stomaka do raspada stoma vrećice, koju nosi nakon operacije creva, prenosi Njujork post.

Dobila je brojne pohvale korisnika TikToka za svoje brutalno iskrene videozapise o tome kako se bori s problemima sa stolicom i posetama lekarima i bolnicama, od kojih nikada nije dobila odgovarajuće odgovore šta joj se u stvari događa s telom.

Naime, mlada Škotlanđanka postala je popularna nakon što je 11. januara objavila post u kom je napisala da joj je to već 34. dan bez stolice. Pokazala je svoj naduveni stomak, uz komentar da izgleda kao da je u 8. mesecu trudnoće. Taj videozapis ima više od milion pregleda.

 

@cherineandcathydoll

Im so done with being like this 🥲🥲 ♬ original sound - Cherine

 

Šerin je koristila TikTok platformu za redovno objavljivanje novosti o svojoj borbi i problemima za vreme dok se borila s misterioznom bolešću.

Mesecima je boravila u bolnici gde je svake četiri nedelje dobijala lekove za olakšavanje nužde, sve do 15. januara, kad je operisana i kad je počela da nosi stomu. Vrećica skuplja otpad iz tela kroz otvor koji se formira između debelog creva i trbušnog zida. Dan nakon operacije konačno je mogla da obavi nuždu, iako je, kako sama kaže, pretrpela najgore bolove dotad. Proslavila je to u video prilogu koji je pogledalo više od 406.000 ljudi. 

- Blago tebi, dušo, nastavi pozitivno i hvala ti što podižeš svest o temi o kojoj se retko govori - napisala je jedna od korisnica TikToka u komentarima, dok je druga, navodno takođe žena koja je ranije koristila stomu, napisala kako će sve proći, samo nek se bori "dan po dan". 

 

@cherineandcathydoll

I genuinely wouldnt have got through all of this without all the support from you guys!!! I will continue documenting this journey and raising awareness 💝💝💝💝 ♬ original sound - Cherine

U kasnijim prilozima Dočertijeva je rekla da je sve više zabrinuta za svoje zdravlje jer je imala problema s disanjem i ima treći stadijum hronične bolesti bubrega i astmu. Bila je zabrinuta oko toga da bi astma mogla da joj se pogorša. U izjavi za Insajder, koju prenosi, kazala je da su lekari hteli da joj obave operaciju uklanjanja dela debelog creva kako bi ga spojiji sa ostatkom probavnog sistema.

Međutim, to je navodno veoma teška operacija koja traje 12 sati, te postoji jako duga lista čekanja, pa su zasad od toga odustali. Nažalost, i operacija koju je ranije prošla za nju nije bila bez komplikacija, pa je podelila neke najgore priče na svom TikToku, uključujući i situaciju kad joj je procurila kolostomska vrećica.

Inače, ona još ne zna razloge svojih problema s crevima. Nada se da je svojim objavama pomogla i drugima koji imaju slične muke i kaže kako su njoj komentari pratilacapomogli da održe raspoloženje. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)